2022 31. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2022 14:10
Bir yandan 'katil kim' hikayesi , bir yandan 'Yunan mitolojisi' anlatılan , muhteşem bir kitap. Yazarın daha önce Sultanı Öldürmek kitabını okuduğum için, arada bir çok benzerlik vardı. Özellikle iki kitabında da eşcinsel karakterler kullanması dikkatimi çekti. Orada da bir yandan cinayet , bir yandan İstanbul'un fethi anlatılıyordu ve olayın başındaki başkomiser olaya çok hakimdi. Burada ki baskomiser de mitoloji yi ezbere biliyordu. Özellikle olaya sonradan dahil olan meşhur Nevzat Başkomiser , her ikisine de hakimdi :)) Bu biraz abartılı gibi geldi bana. Ama kitabı tümüyle ele alırsak çok başarılı. Sonu asla tahmin edilemeyecek türden. Ahmet Ümit kitapları okuyanlar bilir ki , olaya dahil olan her yeni karakter katil olabilir. Bu yüzden herkese şüpheyle yaklaştım , katilden de bir yerlerde şüphelenmiştim aslında ama öyle güzel kurgulanmış ki, sonrasında şüphelerim başkasına kaydı. Hem sürükleyici , hem öğretici, çok başarılı bir eser. Mitolojiye ilgim olmamasına rağmen büyük dikkatle okudum her bilgiyi. Okuma listelerinde kesinlikle olmalı.
Kayıp Tanrılar ÜlkesiAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 202328,1bin okunma