Puan vermedi·680 syf.··Beğendi
···Okunma: 26 Aralık 2022 01:58 Selamlar ben selen ve bugün sizlere mimoza kitap yorumu ile geldim! Eksiklerim ya da yanlışlarım olursa beni yorumlarda düzletirseniz sevinirim
İlk başta kitabın konusundan bahsedelim.
Ana karakterimiz Leyla Mimoza Sungur Kendisi Liseli bir genç kız. Leyla ilk lisesinde bir çocuğa âşık olur ve onunla çıkmaya başlar, fakat işler hiç Leylanın beklediği şekilde ilerlemez. Çocukla sevgili olduğu bu süreçte çocuk yüzünden başından bir sürü travmatik olay geçer ve olaylar o kadar çok büyür ki en sonunda Leyla'nın ailesi dava açıp Leyla’nın okulunu değiştirir.
Leyla yeni okuluna gelmiştir fakat pek iyi değildir, sadece 1 tane arkadaşı kalmıştır, yeni okulunda yüzündeki çizik yüzünden dışlanıyordur ve en son ki okulunda olan olayların ardından anksiyete gibi problemlerle başa çıkmaya çalışıyordur. O sıralarda hayatı her gün dahada kötü bir hal alırken telefonuna anonim bir mesaj gelir ve Leyla’nın hayatı bu gelen mesajla yavaş yavaş değişmeye başlar. Ama değişen tek şey hayatı değildir yeni olaylarla birlikte kendisi de gelişmeye başlamıştır.
Evet şimdi gelelim benim fikirlerime ilk olarak şunu söylemem gerekir ki ben bu kitabı okurken baya bir taklaya geldim ve psikolojim bozuldu resmen, 2 kere ana karakteri yanlış tahmin ettim ve 2 kere arkamdan bıçaklandım hiç iyi değilim.
Ama işin makarasını kesersek eğer bence bu kitap bir şaheserdi, sanırım beni en çok ağlatan kitap olmayı başardı kendisi (kitap içinde üzücü bir şey oldu diye değil de leyla adına baya ağladım sanki ben yaşamışım gibi) Ana karakterimiz birinci bolümde ve ikinci bolümde çok farklıydı, buna alışmamam biraz zor olsa da yine de okurken baya keyif aldım. Ne diyebilirim ki güçlü kadın karakterleri seviyorum.
Aslına bakarsanız 2. Kısımda sadece ana karakter değil tüm hikâye gidişatı değişiyordu; ana erkek karakter, kadın karakterin davranışları, arkadaşları, okulu, çevresi hepsi değişiyordu. 2 kısım da kitaptaki gizemler ortaya çıkıyordu, ana karakterimiz kendini gösteriyordu ve ciddi olaylar olmaya başlıyordu fakat 1. Kısım böyle değildi, daha eğlenceli ve okuması zevkliydi fakat yine de bence kitap bütünüyle harikaydı. (Puanım 10/9)