Birkaç tane çok güzel kısa öykü kitabı okuduktan sonra final bu kitap olmamalıydı. Ne yazık ki tam bir "reading slump" kitabı kendisi... :( Bir hafta boyunca 37 sayfalık kitabı tekrar başa dönüp dönüp okumaya çalıştım. Sonuç yarım yamalak bir okuma, tam bir hayal kırıklığı. Aynı türden kitaplar okuduğum için ya da çapraz okuma yaptığım için olabilir bu durum tabi, ancak diğer eserlerde olmayan —özellikle bu ay en düşük puanı verdiğim eserlerde dahi olmayan— bir durum mevcut Herodias 'ta: Kişileri kısmen bilme ya da hiç bilmeme durumuna karşı editinde hiçbir şekilde kısa bilgilendirme yapılmaması. Bence kitabın eksiği bu. Kısa klasikler olarak geçen bir eserde küçük bir ön bilgilendirme yapılmasını dilerdim, özellikle de bu tarz kitaplarda. Çünkü bir tiyatro sahnesi gibi başlayan eserde kim kimdir, neden oradadır, ne oluyordur diye tam anlayamadan, hop yeni kişiler geliyor ve onların da kim olduğunu tam bilmiyorsunuz. Üstelik karakterlerin konuşmaları da çok açık değil. (Bu söylediklerim özellikle konuya yabancı ya da konuyu derinden anlamak isteyen, ancak yorgun beyne sahip okuyucular için.) Kısacası Yunan ya da Roma olsun, kutsal kitaplara dayanan eserler olsun bir parça hikâyedeki olay örgüsünden bahsetmeli. (Bu kısa önsöz bilgilendirmesini yapan yayın evleri gayet mevcut.)
Konuya gelirsek; Kocasını terk eden Herodias ile karısını terk eden Antipas evlenirler. Herodias kocasının kardeşi Antipas'la birlikte olduğu için lanetlenir, Antipas ise Arap kralının kızını boşadığı için tehdit altındadır. Yahya ise Herodias'ı lanetlediği için Antipas tarafından hapsedilir. Herodias kendisine tıpatıp benzeyen kızı Salome'yi kullanarak Antipas'tan Yahya'nın başını ister.
Konusu bana hitap etmedi ne yazık ki sevemedim.