2022 2. kitabı
Yasaklanmış bir kitap hem de savcı "yalnızca cinsel tahrik amacıyla" yazıldığını söylemiş. Eğer bu kitabı okuyup da tatmin olan birileri varsa kendinden şüphelensin. Kitabı okumaya başladığımdan itibaren tam da Pınar Kür'ün istediği duygular içinde hissettim. Kim bilir bu şekilde bilmediğimiz kaç olay daha var... Pınar Kür'ün de ifade ettiği gibi sanat, edebiyat biraz da farkında olmadığımız ya da farkında olup da çok da umursamadığımız olayların beynimize kazınması ve harekete geçmemiz için vardır. Toplumumuzda ve bulunduğumuz coğrafyada her sorunun temelinde eğitimsizlik olduğunu düşünüyorum. Bilinçli olmayan anne-baba ve hayatı zindan olmuş çocukları. Kitapta Melek'in hayatı da annesi ve üvey babası tarafından zindan edilmeye başlandı ve ardından erkek tahakkümü altında hem cinsel hem de psikolojik şiddetle devam etti. Hâlâ daha bu ülkede kadınları bir obje olarak gören erkekler ve bu erkeklerin yanında hemcinslerine karşı yapılan kötülükleri de savunan kadınlar var. Ve hâlâ aileleri tarafından baskılanan edebinle otur diyerek edebi kadının iki bacağına indirgeyen insanlar(!) var. Kendi ülkemde şu kitabın okunmasının zorunlu olmasını çok isterdim ama maalesef ülkede bu kitabın cinsel açıdan uyarıcı olduğunu düşünen savcılar, yöneticiler var. Değişime biraz da oradan başlamak lazım sanırım. Kitabı lütfen okuyun, okutturun!!!
Edebiyat & Roman
Asılacak KadınPınar Kür · Can Yayınları · 202611,7bin okunma