2022 61. kitabı
Livaneli... Mutluluk.... . 2022 yılının okunan son kitabı olmasının bir sebebi olduğu tarafımca bulunmuş olan roman; mutluluk kavramını öyle bir noktaya taşımış ki insanın ömrü boyunca bu kavramda neler aradığını ,aradıklarında buldum zannetmeleriyle nasıl da hayal kırıklığına uğradığını, hiç çaktırmadan, buzlu şişelerin arkasından gösterir gibi sunuvermiştir okuruna. . İnsan, özünü arar. Taa içinde, doğduğu günden bu yana duran özünü savrula savrula arar insan. Karada bata çıka gezer, denizlerde dalgalarla boğuşur, gökyüzünde Zümrüdüanka'yı arar da arar. Sonra dünyanın özü gibi yanar, erir ve çekirdeğine döner. Ya özünü bulur yaşar ya özünü bulur toprak altında erir. Ah Mutluluk... . Kimde ya da neyde ararsınız bilemem, özünüzü. Belki bir dizede belki küçük bir bakışta belki de portakal çiçeği kokusunda. Neyde ararsanız arayın, özünüzden vazgeçmediğiniz kadar varsınız hayatta. Hedef; hırsa dönüşmedikçe bahçenizde dünyaya açılan bir yol yaptırır size. Terketmek, dünyanın en akıllıca şeyine dönüştüğünde o yolda yürümek mutluluk verecektir yürüyüşünüze. Terketmenin geriye dönüş olduğunu fark etmenizle "özünüz" avuç içleriniz kadar yakınınızda olacaktır gönlünüzce. . Gelelim zamana nota. Bir ögrencimin ögretmenler günü hediyesi olan #mutluluk kitabını aldığım anda duyduğum sözler, kitabı paha biçilemez yaptı. Ögrencimin annesi şu sözleri dile getirdi: -Erol Kaan "anne, ögretmenim en çok kitapları seviyor. Ona kitap alalım." dedi. Ben de mutluluğunuz daim olsun diye bu kitabı seçtim. Hem de bu yazarı çok sevebileceğinizi düşündüm. . . Hayat bana adı mutluluk olan içinde günümüz Türkiye sinin de cebelleştiği en büyük toplumsal acıların konu alındığı, ne yazık ki güncelliğini hiç yitirmemiş olan bir eseri sundu. Beceriksiz bukelemunluğumu gösteren yazar Sude çelik ye teşekkür eder 2023 de özümle devam etmeyi hedef gösterdiği için de şükranlarımı sunarım. Saygılar #ilkaycabiryorum . #kitap #kitapyorum #tavsiyekitap #yılınasonkitabı #livaneli #roman
MutlulukZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 202043,7bin okunma