2023 1. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2023 11:43
Alexandre Dumas (fils) Bu platformda tam bir senedir okuduklarımı, okuduğum kitaplarda da beni vuran cümleleri paylaşıyorum. Bu süreçte de 32 tane kitap okudum fakat hiçbiri beni böyle inceleme yazacak kadar etkilememişti. Dünya klasiklerinden ilk defa bir kitap sonunda beni ağlattı. Son bölümlerde tüylerimin diken diken olduğunu hatırlıyorum. Kitabı bitirir bitirmez paylaşmak istedim ki, okuduğum hiçbir cümlenin tesiri üzerimden uçup gitmesin. Kitaptan kısaca bahsedecek olursam toplum normlarına uymayan bir aşkı konu ediniyor aslında. Kitabı okurken aklımda sürekli Emir Can İğrek'in Beyaz Skandalım şarkısındaki şu sözler geçti; Herkesten duyuyorum hakkında Ne kadar ağır şeyler Ama sen duyma Birden çok yüreği öpen kalbin Bana tükürürmüş Ben yağmur sandım ya Eğer bu şarkının hikayesini biliyorsanız, bu kitabı okurken siz de farklı bir şey hissetmeyeceksiniz. Kısacası kitabı çok beğendim. Oldukça da akıcı bir dili ve insanı alıp götüren betimlemeleri var. Bu yazıyı görüp de listelerine ekleyen ya da okumaya karar veren tüm okurlara keyifli okumalar :) Kamelyalı Kadın
Edebiyat-Düşünce
Kamelyalı KadınAlexandre Dumas (fils) · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201924,2bin okunma