·344 syf.····Okunma: 04 Ocak 2023 00:00 Yılın ilk kitabı ile karşınızdayım.
Kitabın konusunu hemen kısaca aktarayım. Büyülerin hoş görülmediği bir dünyada güçlerinin uyandığını inkar eden bir kızın süreci anlatılıyor.
Başrol karakterimiz bir kütüphaneci çırağı ve kitap okumayı çok seviyor. Kızı zeki olarak gösterseler de hareketlerinin aptalca olması beni çileden çıkarttı. Madem bu kadar zeki neden aptalca davranıyor? Neyse sonlara doğru kendine geldi umarım diğer kitaplarda da böyle devam eder.
Başrolün yakın arkadaşlarının (çok da yakın değiller) isim seçimlerini sevmedim. Kız mı erkek mi belli değildi. Tamam sonradan belli oluyordu ama bence isim seçimleri daha iyi olabilirdi. Çünkü erkeğin ismini yazdığımda kadın resimleri çıkıyordu. Bence başrol isim için seçilen Vhalla'yı en az bir kere Valhala diye okumayan yoktur. Yani varsa da helal olsun. Çünkü aklıma hep İskandinav mitolojindeki Valhala geldi. Daha güzel bir isim seçilebilir miydi? Evet. Böyle de iyi mi? Yine evet.
Karakterler gerçekten birbirini sevecekse bu duygu tam işlenememişti. Ben hala herkes birbirinin kuyusunu kazıp, arkasından iş çevirecek modundayım. Çünkü herkes kendi çıkarlarını düşünüyor. Herkesten şüpheleniyorum.
Sonuç olarak şunu söyleyebilirim. Kitabın konusunu ve olay örgüsünü beğendim. Uzatılmamış ve beni sıkmamıştı. Duygu konularında diğer kitapların daha iyi olacağını düşünüyorum. Klasik seriye giriş kitabıydı. Fantastik kitaplara başlamak isteyenler için iyi bir seri olacağını da söyleyebilirim. Bakalım diğer kitaplarda neler olacak?