·432 syf.····Okunma: 06 Ocak 2023 02:01 Maksim Gorki'den okuduğum ilk kitap oldu Ana. Konusu itibariyle eşini kaybeden Pelageya Nilovna oğlu Pavel ile baş başa kalır ve Fabrika işçisi olan Pavel'in sosyalizm ile tanışmasıyla hayatları değişir. Sosyalist görüşü benimseyen Pavel, işçi hakları ve köylülerin köle gibi kullanılması, çarın gücünü işçi ve köylü sınıfı üzerinde kullanmasına karşı çıkarak arkadaşları ile yaptığı toplantılarda örgütlenerek hak arayışı içine girer. Bu toplantıların çoğu zaman Pavel'in evinde yapmaları Nilovna'nın başlarda korkusuna sebep olsa da yaşadığı ortam içerisinde o da konulara duyarsız kalamayarak oğluna destek olmaya başlar.
İşte Ana'da sosyalist ve işçi sınıfının verdiği mücadeleyi ve halkı bu konularda bilinçlendirmeleri süreçlerini okuyoruz. Sürükleyici bir kitap ben elime her aldığım da bırakmak istemedim merak uyandıran bir olay örgüsü var. Okumanızı tavsiye ederim özellikle sosyalizm konusuna ilgisi olanlarınız varsa bence güzel bir okuma olabilir sizler için. Şimdiden iyi okumalar dilerim.