2022 173. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2022 22:00
Ahmed Arif - Hasretinden Prangalar Eskittim @metiskitap ° "Öyle yıkma kendini, Öyle mahzun, öyle garip... Nerede olursan ol, İçerde, dışarda, derste, sırada, Yürü üstüne - üstüne, Tükür yüzüne cellâdın, Fırsatçının, fesatçının, hayının... Dayan kitap ile Dayan iş ile. Tırnak ile, diş ile, Umut ile, sevda ile, düş ile. Dayan rüsva etme beni." ° Selamlar . Bazı kitaplar vardır sizi derinden etkiler. Bazı şiirler vardır onları okuduktan sonra hayatınız bir daha normal olmaz. Bazı şairler vardır hayatını araştırırsınız ve bir anda hem sever, hem saygı duyar hem de üzülürsünüz. Ahmed Arif bende her duyguyu bırakan şairlerden. Ve Ahmed Arif'i tanımaya Yıldız ile birlikte başladım . Bana bu güzel kitabı hediye ettiğinde çok mutlu oldum çünkü kendi okuduğu ve işaretlediği kitabı hediye etti . Yaşanmışlıklar ve altı çizili kitaplar çok severim . Çok teşekkür ederim efenim tekrardan ve bu aralar ben Ahmed Arif'e düştüm . Dün "Yürek İşçisi" kitabında zaten hayatını anlatmıştım. O kitap Ahmed Arif'in her şeyini anlatıyor diyebiliriz. Burada ise uzun yıllar süzgecinden geçirdiği, damıttığı ve demlediği şiirleri tek şiir kitabını okuyoruz. İkinci bir şiir kitabı daha çıkacaktı, hatta şiirlerini yazmıyordu Ahmed Arif kendi kafasına kazımıştı. Bir gün ses kaydı alınmasını istedi, uzun süredir kafasında olanları okuyup daha sonra şiir kitabı haline getirmek istedi ama ömrü yetmedi . Ahmed Arif tüm tabuları yıkan bir şair. Haksızlık gördüğü yerde hemen müdahale eden, korkmadan haklının ve ezilenin yanında olan içimizden birisi. Doğduğu yer ve kültürün getirdiği etkileri görüyoruz. Diyarbakır Türkçesini çok seviyor. Şiiri çok seviyor ama şiir yazdığı dönemde Garip akımı, Orhan Veli ve arkadaşları var. Onların şiirinden gitmek istemiyor. Kendi şiirini oluşturuyor. Nazım Hikmet'in şiirlerini, duruşunu çok seviyor. Kardeşi gibi sevdiği Cemosu Cemal Süreya'sı var. Ahmed Arif hakkında ne konuşsak az kalır. Bu şiir kitabını herkes okumalı, Ahmed Arif'in hayatına bakmalı ve "Vurun ulan, vurun,, Ben kolay ölmem." demeli. Ahmed Arif şiirleriyle ve duruşuyla aramızda yaşamaya devam ediyor . ° #metiskitap #metisyayınları HasretindenPrangalarEskittim #ahmedarif #şiir #book #kitap #bookstagram #kitapkurdu #books #instagram #photography #edebiyat #instagood #bookworm #reading #kitaplar #instabook #bookshelf #booklover #kitaptavsiyesi #read #okudumbitti #kitapaşkı #kitapönerisi #kitapkurdu #instalike #birdahaoku #booklike #edebiyakut
Şiir
Hasretinden Prangalar EskittimAhmed Arif · Metis Yayınları · 201748bin okunma