2023 1. kitabı
Şeker Portakalı ‘nın devamı Güneşi Uyandıralım ile karşınızdayım bu kez Bence Vanconcelos benzeri az rastlanır bir dile ve zihne sahip yazarlardan.Kitabı okurken şairane bir dil kullanımı sürekli bize eşlikçiydi.Şeker Portakalı,Küçük Prens,Momo,Güneşi Uyandıralım masal tadını andıran son derece içimizden yapıtlar.Bu kitaplara bir tür belirmek onlara hudud çizmek olur o nedenle bırakalım yüreğinden kopan sıfat yakıştırılsın okur tarafından esere. Şeker Portakalında’ ki hüznümü Güneşi Uyandıralım ‘a taşımaktan geri kalmadım,hadi beni alkışlayalım Minik Zeze’miz biraz daha büyümüş tabi düş gücü de öyle.Portekizlisi gibi bir dost olarak Peder Fayolle,Şeker Portakalı fidanı gibi bir dost olarak da Cururu Kurbağası Adam var bu kez yanında Zeze’nin .Ama ailesi bambaşka kişiler… Zeze’nin yüreğindeki kıpırtılara ses vereceğiniz bu kitabı okumadan ölmek istemezsiniz bence O yüzden ben heyecanıma yenik düşüp Spoiler vermeden kaçayım siz de hoş kalın kitapla kalın
Güneşi UyandıralımJosé Mauro de Vasconcelos · Can Yayınları · 202342,8bin okunma