Vay
2023 4. kitabı
AAAAAAAA!!!!!! Son bölüm olmasaydı şu an bu kadar coşkuyla bu incelemeyi yazmayacaktım. Ha beni yanlış anlamayın kitabı gerçekten sevdim. Ama muhtemelen incelemeye şöyle girecektim: Klasik, neredeyse her üçlemede olduğu gibi 2. kitap lanetini yaşamış. Ama o son bölüm. Ah o son bölüm var ya. Zaten doğal olarak %70'ten sonra olaylar baya hareketleniyordu,3. kitaba zemin hazırlıkları vardı. O yüzden sonlarını baya keyifli keyifli okuyordum. Sadece o sona hazır değildim :) Ve beni kimse de hazırlayamazdı. 3. kitabın isminden dolayı türlü türlü teoriler atıyordum ortaya kendimce ama hiçbirinin oluru yoktu. Son kısımla anladım neden adının o olduğunu. Bu arada yukarıda %70 dediğim için ne yani oraya kadar durağan mıydı demeyin. Yani evet hafif bir duraksama var ama kitabın duraksaması bile güzeldi. İhtiyaç vardı o duraksamaya. Karakter gelişmelerini gayet güzel görebiliyordunuz. Ha bu demek değil ki hepsi -özellikle Jude- %100 gelişti. Keşke öyle olsaymış ama bu da gerçekçi olmazdı. Ölümlü, şerrefsizlerin yanında hayatta kalmaya çalışan bir kız sonuçta kendisi. Hatalarının olması çok normal. Ama bunların hepsinin öcünün 3. kitapta alacağına inanıyorum. En azından öyle ümit ediyorum. Bazen yaşananları durum sebebiyle çok çabuk unutuyor gibi çünkü. Ya da unutuyor değil de görmezden gelmeyi seçiyor diyelim. Bütün bunların hepsini bir amaç uğruna yapıyor evet biliyorum ama keşke herkese yerini bildirtecek gücü olsa. Gerçekten tüm olanlardan sonra 3. kitapta sönük bir şekilde, kolay kandırılabilir olarak görürsek dağı taşı yakarım;D Okurken en mantıklı puanın 7 olduğunu düşünmüştüm ama sanırım 8 ya da 9 vereceğim. O da son kısımlar dolayısıyla. Kitap boyunca düşündüğüm her şeyi yakıp yıktı. İnsanların 2 ve 3 1'den daha iyi deme sebeplerini sonunda anlıyorum. Umarım 3 için yanılmam. <3
The Wicked KingHolly Black · Little, Brown Books for Young Readers · 20181,637 okunma