JUN’iCHİRŌ TANİZAKİ - NAZLI KAR
2023 3. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2023 13:59
Kitabın ismi konusunda çeşitli fikirler atılmış olsa da Yukiko’nun kar anlamına gelen isminin ve karakteristik olarak nazlı olmasının etkin rol oynadığı düşünülebilir. Oysa 3 ciltten oluşan bu eserde yıl dönümlerine vurgu açısından Japon çiçeklerinin seyri çok defa dile getiriliyor. Özellikle Uzakdoğu kültüründe bu mevsim kar ile bağdaştırılması açısından isminin de buradan alınmış olabileceğini düşünüyorum ki bence ingilizce isim gibi olsaydı yerli yerinde olacaktı diye düşünüyorum çünkü adı ile kitap bir bütün olarak hissedilebilirdi. (The Makioka Sisters )Çevirmen Esin ESEN’i canı gönülden tebrik ediyorum 834 sayfalık bu çalışma hiç yormayan bir akışa sahipti oysa ilk elime aldığımda okumak noktasında korkularımı yenemeyip okumamı hep erteleyip durmuştum , pişman etmedi. Yanısıra kapak tasarımı tam manasıyla kütüphanenize renk katacaktı çünkü Uzakdoğu renkleri ve karakterine uygun olmuş. Sadece eleştirmem gerekecekse 3 cilt olan bu çalışmayı okurken ne kadar özensem de orta sayılabilecek yerden kitap ayrılmış ve deforme oluşmuş oldu. Düşündüğümde kurgunun ayrı ayrı kitaplarda olması anlam bütünlüğünü bozacağından bu açıdan daha sağlam üretilemez miydi ? İyi okumalar
2023 Okuma Raporları
Nazlı KarCuniçiro Tanizaki · Can Yayınları · 2021272 okunma