Matt Haig
İnsan gerçekten ölmeyi mi ister? Bu konuda kendi düşüncemle ölmeyi değil o an ki baş edemediğimiz olaylardan kaçmayı isteriz. Bunalmış, pes etmiş ve her şeye kırgınızdır. Bütün bu duygulardan ve düşüncelerden kurtulmamız için ölmek bize kolay gelir. Nora da böyle düşünmemiş miydi? İşinden kovulmuş, sevgili kedisi hastalıktan ölmüş ve tek piyano öğrencisi olan Leo de dersleri bırakmıştı. Tabi olanlar sadece yakın zamanla sınırlı değildi. Geçmişte yaşananlar, pişmanlıklar, korkular ve vazgeçişler... Hepsi bir araya gelerek Nora'yı bu son duruma getirdiler. Peki Nora gerçekten ölümü tercih ettiğinde hepsinden kurtulacak mıydı? Diğer seçenekleri görmek ve yaşamak onda nasıl bir değişime yol açacaktı? Bunların hepsini ilmek ilmek işleyen bu kitabı okurken "Keşke gerçekten böyle bir şey olsaydı belki de bir çok insan hâlâ aramızda olabilirdi." diye düşünmemi sağladı. Bazı şeylerden kurtuluş her zaman kaçmakla olmuyor maalesef ki. Bazı şeylerden kurtuluş o olanlara rağmen onların üstüne gitmekle, yardım almakla ve her şeye rağmen ayakta durmaya çalışmakla oluyor.
Umarım sizlerin de hayatınızda bir Bayan Elm'iniz olur ve her şeye yeniden başlayabilmek için size yol gösterirler.
Keyifli okumalar dilerim.