2023 1. kitabı
San Quentin Hapishanesi'nde ömür boyu hapse çarptırılan sonrasında idam edilmesine karar verilen Darrell Standing'in hikayesi. Yaşadığı tecrit cezasında giydiği deli gömleklerle ve arkadaşının ona verdiği ufak ipuçlarıyla çıktığı astral seyahatlerden hatırladıklarını idam olmadan kaleme alınış hali. İçinde çok farklı hayatlar, çok farklı olaylar ve kişiler var. London'da alışık olduğumuz o vahşilik yine kenardan göz kırpıyor. Aslında her bölüm farklı hikaye tadında ve çok zevkli. Ben migren atakları yüzünden gerektiği özenle okuyamasam da eğer London seviyorsanız bir şans verin derim. Kitapta geçen bir önemli olayda aslında kısmi de olsa gerçek hayata dayanıyor. San Quentin'de 5 yıl kalan Ed Morrell hem kitap karakteri hem de London'ın gerçek hayatta arkadaşı. Kitapları kendi hayatından parçalar sunan London okuyucusu için bu alışagelmiş bişey. Kitaptaki hapishane insafsızlığı ve insanlık dışı yaşam şartlarının da yürek burkan tarafı. . .
Yıldız GezginiJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202510,3bin okunma