Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

Kast, Orta Çağ’da, özellikle Hindistan’da geçerli olan ve Hindu felsefesi, din, töre, gelenek ve mesleki ayrımlara dayalı bir tabakalaşma biçimidir. Hindistan’dan başka tüm Uzak Doğu toplumlarında da görülebilen ve Asya’nın kolonileşmesi sırasında İspanyol gemicilerin bu toplumsal kuruma verdikleri isimdir. İspanyolca’da Kast “tür” veya “akraba grubu” anlamına gelir. Diğer taraftan, Hindistan’da Sanskrit dilinde Kast kelimesinin karşılığı “varna”dır ve “renk” anlamına gelir.
·
1.543 görüntüleme
K E R E M   ✓ okurunun profil resmi
ve ekleyelim: KASTAMONU Kast: renginden dolayı oluşan pigmentlerin oluşturduğu renk cümbüşüsü. Amon: Tapınılan tanrının kutsal hayvanlarının kaz ve koç olmasından dolayı yerleşik düzene geçtiklerinde eski Mısırdan , batı Karadenize uzanan yolda konakladıkları şuan ki Kastamonu'ya verdikleri ad. U : bildiğin latin harfi. tşkler , iyi günler babayy :D
Aras okurunun profil resmi
Kastlar arasi sert geçişlerde mevcut. Brahmanların paryalardan nemalandığı aşağılık düzen.
Elçin okurunun profil resmi
Daha iyi anlatılamazdı. Ama diğer tabakalaşma sistemlerinde de din adamlarının rolünü farklı bulmuyorum.
Berfin okurunun profil resmi
Hayatım boyunca gördüğüm en adaletsiz düzen. İnsanın bu kadar aşağılanması çok üzücü. Paryalar'ın sırf pis oldukları için dokunulmazlar diye anılması, kastlar arası geçişlerin asla olmadığı bozuk bir düzen. Farklı kastlardan iki kişi birbirlerine aşık olmuşlar ve evlenmek istemişler ama yasak olduğu için kaçmışlar ve başka bir ülkede evlenmişler. Ama kast üyeleri onları bulup kasta ihanet ettikleri için onları öldürmüş. Bu iğrenç düzenin kelime anlamının "renk" olması tuhaf.
Elçin okurunun profil resmi
Saç Örgüsü
Saç Örgüsü
aklıma bu kitap geldi yorumunuzu okuyunca, tavsiye ederim henüz okumadıysanız
1 sonraki yanıtı göster
Denizo okurunun profil resmi
Aşiret gibi birşey o zaman
Elçin okurunun profil resmi
yok değil
hsynyrs okurunun profil resmi
Dünyanın ilk sömürgecileri isim sahibi de olmuşlar
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.