·415 syf.····Okunma: 09 Ocak 2023 00:42 Kitabı aşırı beğendim. Bilinen kişilerin bir araya gelip bizi o döneme götürmesi, fikirlerini anlatması, aşırı doğal bir dille ve inandiricilikla aktarılmış.
Aynı dönemde, aynı yıllarda yaşamış ve hiç karşılaşmamış kişiler karsilassa (Breuer ve Nietzsche) ve birbirlerine destek olsa ne olurdu diye yazdığı küçük bir kısmı gerçeğe dayalı, çoğunluğu ütopik olan ve muhteşem bir roman.
Konuşma yöntemi ile tedavinin ilk örneği gerçekleştiriliyor kitapta. Tedavide bir kaç deneme yapılmış olmasına rağmen yazar tarafından fazla profesyonelce yansıtılmış.
Tamam iki kişide aşırı zeki ama biraz daha bocalamalarini isterdim.
Birbirini hiç görmemiş iki kişinin diyalogları o kadar doğal yansitilmis ki kitabın sonunu okuyup gercek olmadığını öğrendiğimde resmen şok oldum ve hayal kırıklığına uğradım. Kendimi kandırılmış gibi hissettim.
Nietzsche ve Breuerin birbirleri hakkında tuttukları hasta notlarına bayıldım. Bu sayede ne düşündüklerini direk aktarmaları muhteşem olmuş.
Son olarakta bence kesinlikle okumanız gereken bir kitap listenizde yoksa ekleyin, eğer varsada ertelemeden bir an önce okuyun.
Keyifli okumalar :)