2023 1. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2023 01:02
Kitap üç hikayeden oluşuyor: Rahel Tanrı'yla Hesaplaşıyor, Üçüncü Güvercinin Hikayesi ve Ölümsüz Kardeşin Gözleri. Kitaba da ismini veren ilk hikaye Rahel Tanrı'yla Hesaplaşıyor. Bu hikayede Rahel insanlığa kızan Tanrıyı sakinleştirmeye çalışmaktadır. Sakinleştirmek içinse daha önceden Tanrı için yaptığı fedakârlıklardan bahseder.. İkinci hikaye olan Üçüncü Güvercinin hikayesinde ise Nuh tuhafından sonra dünyayı kontrol etmesi için gönderilen ama dünyanın güzelliklerine dalıp geri dönmeyen güvercinin hikayesine S. Zweig gözünden yer verilmiştir. Benim kitapta en sevdiğim hikaye olan sonunda hikaye ise Ölümsüz Kardeşin Gözleri. Bu hikayede ise kendini Hakka ve adalete adayan Vitara'nın hikayesi anlatılmaktadır. Vitara'nın adalet arayışını okurken hayatınızı sorgulamaya başlamış olacaksınız kendinizi. Vitara'nın hikayesini dinlerken beni en çok etkileyen cümle bu oldu: "Çünkü örnek olmak yeryüzünde insanları birbirine bağlayan en güçlü bağdır; her eylem, başkalarında doğruyu bulma, adalet ve hak isteği doğurur ve bu istek onu daldığı düşlerden uyandırıp eyleme yönlendirir."
Rahel Tanrı’yla HesaplaşıyorStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202124,8bin okunma