2023 2. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2023 17:06
Louısa May Alcott'un küçük kadınlar eserini de okumuştum sayfalar o kadar akıcı ki March kızlarının yaşamını okurken sayfalar arasında kaybolup gidiyorsunuz Küçük kadınlarda ki 4 kız kardeşin İyi Eşler romanında evlilik hayatına yönelik tutumları, fikirleri ve evlilikleri anlatılıyor yazar bunu anlatmakla kalmayıp dönemin evlilik normlarına da yer veriyor 1869 yılında bir kadının düşüncelerinin kusursuz bir güzellikte olması ve bu kadar güçlü bir kadın olması ayrıca kahramanlarını güçlü bireyler olarak sunması kesinlikle takdire şâyan ara ara yazarın... "Kız okurlarım arasında bu tür sıkıntıları bizzat yaşamış olanlar varsa Amy'nin duygularını anlayacak ve bu görevi başarıyla tamamlamasını dileyeceklerdir"...Cümlesinde olduğu gibi sizle konuşuyor havası yaratması da fazlasıyla güzel bence kısacası yazar tam anlamıyla zat-ı şahane diğer eserlerinin de çevirilmesi gerektiğini düşünüyorum Son olarak Jo kesinlikle favorim
İyi EşlerLouisa May Alcott · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20222,153 okunma