"Bireysel özgürlüğün ilk basamağı farkındalıktır."
2023 2. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2023 11:10
" Toltek olmak bir yaşam yoludur. Bu yaşam yolunda liderler ve takipçiler yoktur. Kendi gerçeğiniz vardır ve bu gerçeği yaşarsınız. " Toltek bilgeliği , kişinin bireysel özgürlüğüne ulaşmasında rehberlik eden bir öğretidir. Yazar ' toplumsal rüya' dediği bir kavramdan söz eder. Toplumsal rüya ; bizden önce doğanların bize öğrettiği tüm ahlak yasaları, inançlar, kültürler, doğru ve yanlışlardır. Zamanla bunları içselleştirip kabul ettik ve toplumla "anlaşmaya" katıldık. Yaşamımızı yöneten korku temelli , sınırlayıcı anlaşmaları farkındaysak ve bunlardan memnun değilsek bunları bozup 4 yeni anlaşmayı benimsememiz gerektiğini öğütlüyor.. Böylece kendi bireysel cennet rüyamızı yaratabileceğimiz anlatılıyor. Kitapta bu anlaşmalar gayet açık ve anlaşılır bir şekilde sıralanmış. Eski anlaşmalarımız çok güçlü olduğundan bunlardan kurtulup yeni anlaşmaları hayata geçirmenin çok zor olacağını da anlatıyor yazar. Kitabın yavaş yavaş ve sindirerek okunursa daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum. Tekrar tekrar okuduğum, üzerine düşündüğüm birçok yer oldu. Kendi rüyasını iyileştirmek isteyenlere kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kitap.
Kişisel Gelişim
Dört AnlaşmaDon Miguel Ruiz · Ötesi Yayıncılık · 202316,3bin okunma