Kuraklık tarım sektörünün kabusu oldu. 💧🌱 ekonomim.com/kose-yazisi/kur...
Tarım
··1 alıntı·
7,3bin Gösterim
Gizemli okur
Arkadaşlar, havalar kurak gidiyor. Sizlerden ricam, buraya bıraktığım yağmur duasını okuyabilir misiniz? Binlerce dua gökyüzüne ulaşsın. Yağmur yağsın. 💧💧💧 YAĞMUR DUASI ☔🌧️💧🌱 🌱🌱🌱 Allah’ım,bize yardım eden, içimize sinen,ferahlık veren,bol,yararlı her tarafı sulayan bereketli bir yağmur ihsan eyle. Allah’ım bizi yağmurla sula, bizi ümitlerini yitiren kimselerden eyleme. Allah’ım! Kullarda, illerde,ve diğer yaratıklarında da öyle bir sıkıntı öyle bir darlık var ki senden başkalarına arz edemeyiz. Ey yüce yaratıcımız, bizim için ekinleri bitir. sütlerimizi bollaştır. bizi göğün bereketlerinden sula. Bize yeryüzünün bereketlerinden ihsan eyle. Ey cömert kerem sahibi Allah’ımız biz senden mağfiret dileriz, şüphe yokki Sen bağışlayıcısın, bize gökten bol bol yağmurlar yağdır. Ey bağışlayıcı merhametli Rabbimiz. cnnturk.com/yasam/yagmur-du...
Gizemli okur
📍📍İstediğin şeyi gerçekten kalpten istersen; o şey, bir gün mutlaka gelip seni bulur. 😇🕊️☃️ #kar yağışı #yağmur
Gizemli okur
Yağmuru artık nasıl içselleştirdiysem, rüyamda yağmur yağıyordu.. Gönül ister bu sıcak havalar son bulsun. Toprak hasret kaldığı yağmura, kâra bir an önce kavuşsun. 🤲💧🙂🌱
Gizemli okur
Arkadaşlar, iletiyi paylaşarak, dua zincirine katılalım. İletiyi görüp bir salavat çekmek bile.. Hiçbir şey yapmamaktan yeğdir. Lütfen.. 🙏
Bizde yer altı suyundan faydalanıyoruz bende o bolgedenim. Su seviyesi baya düştü Bu düzensiz suçlamadan da kaynaklanıyor Yeraltını delik teşik ettik 10 metreden çıkardığımız su Şuan 300-400 bazı bölgelerde 600 metreye kadar iniyor.
Haklısınız ⭐👍👍
Bu yorum görüntülenemiyor
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz .Bende Trakya köyünde yaşayan bir çiftçi olarak size duyarlılığınızdan ötürü teşekkür ediyorum.İklim şartları yağmayan yâgmur kar zorluyor çiftçiyi tabiki.Ama sadece bu kadarda değil pahalı mazot fiyatlarına rağmen tarlalar ekildi ama sadece ekmek yetmiyor ilacı var gübresi var ve fiyat çok yüksek.Bunları yapamaz olduk.Tabi üretim azalınca bu pazara markete yansıdı...Buna çözüm bulunmalı...Dediğiniz gibi gereksiz tüketim çılgınlığı var buda ayrı bir durum..Çöpümüzü doğa atarak toprağımızı kirletiyoruz.Ormanları katlediyor hatta yakıyoruz Sonuç yağmur yağmıyor.Evet dua etmek çok yerinde ama önce kendimizi sorgulamalı neden yağmur yağmıyor düşünmeliyiz....Birde başka bir durum organize sanayi gerçeği var yanlış giden.Trakya çok verimli toprakları olan bir bölgeydi.Bakıyorum en verimli toprakların ortasına bir organize sanayi kuruluyor.Cevre ,dereler topraklar zehirli atıklarla kirleniyor.Neden kıraç bir alana kurmak yerine ovanın ortasında organize bölgesi olur onuda anlamış değilim. Yetişen ürünler sanayi atıklardan nasibini alıyor.Bencede artık uyanma vakti geldi.Doğa, ormana sahip çıkalım ve sonra duamızı yapıp yüce Allah'tan isteyelim
Gizemli okur
İçten paylaşımınız için bir sürü teşekkür ederim. İçinde bulunduğumuz durum ancak bu kadar güzel tezahür edilebilirdi. Dilerim kaleminizin mürekkebi hiç kurumasın. Sağ olun, var olun.. 🤲⭐👍💛