Puan vermedi·622 syf.····Okunma: 22 Aralık 2022 00:00 " Ya ben yaşadığım hayatı anlayamadım ya da bu hayatın hiçbir değeri yoktu."
*Size birkaç sorum olacak;
-Hayatınızın bir döneminde veya her zaman erteleme hastalığına tutuldunuz mu?
-uykudan hiç uyanmak istemediğiniz ve saatlerce uyuduğunuz hayallerde yaşadığınız oldu mu?
-peki hayatınızda hiç aşık oldunuz mu?
Bu sorulara cevabınız evetse bu kitapta kendinizden bir parça bulmanız mümkün cevabınız hayırsa (ki bence çok azdır diye düşünüyorum) kitabı şaşkınlıkla, sinir krizleriyle bir o kadar da keyif alarak okuyabilirsiniz.
Kitabı sürükleyici kılan yanı bence Oblomov karakterinin o kadar yalın temiz kötülükten uzak, sadece hayallerle yaşayan ve adım atmak isteyen, harekete geçmek isteyen ama geçemeyen -belirtmek isterim ki bu karakter zeki ve ince düşünen aslında her şeyin farkında olan ancak düşündüklerini hayallerini planlarını hayata geçiremeyen- bir karakterimiz.
Bu kitapta aslında önemli olan çocuklarımızın yetiştirilme tarzı Oblomov gerek çocukluğundaki aile hayatı, gerekse ailesinin yaşam tarzını acı bir şekilde yansıtıyor.
**Bu kitapta önemli olan
Oblomov değil, Oblomovluktur.**
Kitabı okurken Oblomov'un yaşam tarzını ruh halini kendimizde hissedebiliyoruz.
Oblomov hayatımıza katkı sağlayacak ve kesinlikle hayatınızı değiştirecek türden bir kitap. Okumanızı tavsiye ediyorum.