2023 7. kitabı
Merhabalar. Uzun zamandır yorumu bekleyen kitaplardan biriydi.Bir takım sorunlardan sonra yorumunu paylaşma zamanı gelmişti. Sizi sürükleyici bir kitabın sayfalarını bırakacağım birazdan. Cinayet, tarih az da olsa dini kısımların yer aldığı bir kitapla karşılaşmak ister misiniz? Okurken sürükleyen bir kitapla buradayım ama şunu söylemem gerekiyor ki kitabın ilk başlarında konuya adapte olmak ve yazarın diline alışma süreci biraz ağır geçebiliyor. Yani alışana kadar kitap içine çekmeyebiliyor, alıştıktan sonra rahatlıkla okuyabilirsiniz. Kitapta pek çok alıntının yer alması da kitabı daha iyi özümsemeye yol açtığını düşünüyorum. Kitapla ilgili tek olumsuz düşüncem kapak olabilir. Yani benim aklımda kitabı okuyunca şekillenen kapak tasarımı bu değildi. Yasarım işi ile de biraz ilgilendiğim için ben olsam kapak tasarımını bu şekilde yapmazdım diye düşünüyorum. Birkaç imla hatasına denk geldim onun dışında iç dizgide de gördüğüm birkaç ufak hata vardı ama tabii bunun yazarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ki böyle hatalar yayınevinin sorumluluğundadır. Onun dışında görebildiğim ya da dikkatimi çeken başka bir hataya rastlamadım. Kısaca kitaptan bahsedeyim. Kitabımız Orhan Çelebi adlı cinayet büroda amir olan bir karakterin etrafında gelişiyor. Orhan Çelebi amir olmasın yanında iyi de bir tarih araştırmacısı hatta yoğun iş temposunun yanı sıra haftada bir üniversitede bununla ilgili ders veren birisi. Bu yönüne hayran kaldım diyebilirim. Hayat tüm rutin temposu ile devam ederken bir gün bir cinayet işlenir ve bu art arda işlenecek olan cinayetlerin habercisidir aslında. Tüm bunların yanında sanırım aşk olmazsa olmazdı. Orhan okulda tanıdığı Zeynep hocaya gönlünü kaptırmıştır fakat Zeynep'in cephesinde aynı şey geçerli değildir. Biraz daha kitabın konusu ile ilgili konuşursam spoiler vereceğimi düşündüğüm için yoruma burada kesmek istiyorum. Birçok gizemin yer aldığı, okurken hem heyecanlanıp hem öğrenebileceğiniz ve birçok bilginin yer aldığı 'Yargıç' kitabını okumak isterseniz sizi satırlara beklerim.
YargıçZafer Can Yeşil · Ayyıldız Kitap · 202210 okunma