Puan vermedi·201 syf.····Okunma: 18 Ocak 2023 00:00 Yazarın dördüncü kitabı olan "Zirvelerin Ötesinde " yazarla tanışma kitabım oldu.Öncelikle bu güzel maceraya açılmama ,ülkemin güzelliklerini diyar diyar gezmeme vesile olan sevgili yazar @selamicinarci ya teşekkürlerimi sunuyorum.
Yazarımız, dağcılık sporuyla ilgilenmekte olup Ağrı dağına iki kez tırmanmıştır.Dağcılığa olan merakını kitaplarına da yansıtmayı başarmıştır.
Iki bölümden oluşan bu kitabın ilk bölümünde ;Hititlerin tarihten bir anda silinmesini sebeplerinin Anadolu topraklarında araştırmak isteyen İngiliz arkeolog Lisa ile turist rehberi Cuma'nın yaptığı yolculuklara, bu yolculuk esnasında birbirlerine aşık olmalarına ve Lisa'nın talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybetmesine
İkinci bölümünde ise ; Cuma ile Zana 'nin hikayesine , kotu bir cocukluk geciren Zana'nın gülmeyen kaderine
tanık olacaksınız.
Kitapta hoşuma giden şeyler; ülkemizin sahip oldukları güzelliklere vurgu yapılması, mitolojik hikayelere yer verilmiş olması, hayat ile yolculuğun benzetilmesine ilişkin verilen mesajlar ile ülkemizin kanayan yaralarından biri kadınların gördüğü her türlü şiddetin işlenmesiydi.
"Ölüme yakından dokunanlar , hayatın değerini en iyi bilenlerdir." diyor sevgili yazarımız.Yaşadığı tehlikeli deneyimlerden olacak hayatın güzelliklerini farkina varmamızı öğütlüyor bizlere .
Ben severek okudum ,sizlere de tavsiye ediyorum...