MUTASYONLAR
“Hayatta en çok arzu ettiğimiz şey, “bir şeylerin nedenini anlamak”.
Ramon gayet dişli başarılı bir avukat. Bir gün dilinde oluşan anormalliklerden dolayı çok rahatsız oluyor ve dra görünüyor. Ramon’un dili kanser olmuştur ve ameliyat olması gerekmektedir. Diliyle yani sesiyle geçimini sağlayan çok konuşan bi insan için bu büyük bi şok.
Ramon ameliyat olur ve ailesi için de onun için de başlayan süreç çok büyük zorluk ve meşakkat içermektedir. Ki süreç Ramon için içinden çıkılmaz bi hal almıştır ve vücuduna yayılan kanserden dolayı artık dayanamaz hale gelmiştir.
………
Bazen okurken çok zorlandığımız kitaplar olur. Bu da benim için öyleydi. Evet konu kısaca yukarda anlattığım gibi. Sıradan insanlar için okunup geçilecek bir kitap ama benim için çok zor oldu. Hele ki süreci yeni atlatmış biri olarak Ramon’un yaşadıklarıyla empati kurmamaya dirensemde yapamadım. Hala bi risk grubunda olduğumu resmen yüzüme yüzüme vurdu.
Yazılacak, söylenecek söz çok. Her hastalık kötü Allah herkese şifa versin lakin bu daha başka bişey. Anlatmakla anlanılacak gibi değil ama Allah düşmanıma bile vermesin dedim hep.
……
Edebi yönü, yer yer trajikomik yönleri yok değil ama mümkünse kanser hastaları okumasın…
@bilgiyayinevi
Mustafa Kumru