Puan vermedi·112 syf.····Okunma: 25 Ocak 2023 14:44 Amaçsız, umursamaz ve her şeye kapalı olan Meursault'un yaşadığı olayları karakterin tepkisizliğinden dolayı biraz sinir olmuş bir şekilde okudum. Meursault'un yaşadığı kimlik problemi, hayatı anlamlandiramayışı yüzeysel bir şekilde kurmacadan uzak anlatılmış. Karakterin bu şekilde davranmasının sebebini araştırdığımda ilk başta kitapta nihilizm etkisi olduğu için böyle davrandığını veya karakterin annesi ile olan ilişkisinden kaynaklandiğını düşündüm fakat kitabin sonu gibi bu kısım da belirsizdi. Olaylar hep karakterin annesiyle olan ilişkisine bağlandı fakat detaya girilmedi. Bunun yanında karakterin hayatı anlamlandiramamasi, topluma yabancılaşmasının onu yalnızlığa ve duygusuzlaşmaya ittiğini bunun sonucunda dini yönden de yabancılaşma yaşadığını anladım. Meursault'un sorularına dini yönden cevap bulamaması bu ruh halinin bir nedeni bence. Ayrıca kitap akıcı ve çok iyi bir gözlem ile yazılmış. Fakat kitapta yazarin ırkçı bir tutumunu fark ettim bir kişiye isim vermeyip Arap diye ötekileştirmesini doğru bulmadım.
İyi okumalar.