Puan vermedi·472 syf.··Beğendi
···Okunma: 18 Ocak 2023 00:32 Yeşil Peri Gecesi, Kapak Kızı'nda sonunu gördüğümüzü düşündüğümüz hikayenin bir devamı. Ersin ve Selda'nın açısından bir bakış attığımız ve yer yer belki de istemeden yargıladığımız Şebnem'in hikayesi. Toplumun çürümüş yanlarının hayatını mahvettiği bir kadın olan Şebnem benzer durumlara maruz kalmış binlerce insandan biri. Belki de bu yüzden yazar Yeşil Peri Gecesi'nde karakterinin ismini hiç vermemiş. Onu Kapak Kızı'nda öğreniyoruz. Baştan sona yaşadıklarının intikamı olarak bilerek ve isteyerek yıkıma giden bir kadının hikayesini anlatıyor Yeşil Peri Gecesi. Kapak Kızı'nda Mart ayı güzeli olması karakterimizin düştüğü uçurumun sadece ilk yankısı. Görece mutlu bir ailenin çocuğuyken bir kaza ile tepetaklak olan hayatında babasının duyarsız ailesinin yaşattığı şok amcasının davranışıyla travmaya dönüşüyor. İlerleyen yıllarda yaptıkları da bu görünüşte mazbut aileden ve annesinden bir intikam olarak görünüyor gözüne. Osman ile evlendikten sonra yaşadıkları hayat da karakterimizi adım adım bu uçuruma götürüyor. Uçurumun sonunda ise beklediği gibi ölüm mü var kurtuluş mu?
Farklı zaman çizgilerini takip ettiğimiz kitap Şebnem'in hayatında sıçrayışlar ve geri dönüşlerle ilerliyor. Bir yandan çocukluğundan başlayıp Kapak Kızı'nda eksik kalan hikayenin ayrıntılarını öğreniyor diğer taraftansa karakterimizin Osman ile “aşkımızın ipini çektiğim gece” dediği günde başlayan sona dönüyoruz. Uzun süreden beri okuduğum en akıcı kitaplardan biriydi. Şebnem kitap boyunca kendisini kurban olarak görüyor -bence büyük oranda da haklı- ancak sadece o değil Süleyman'dan tutun Lamia halasına kadar hikaye boyunca karşılaştığı herkes ailelerinin, yaşadıkları dönemin ve hayat koşullarının sillesini bir şekilde yemiş ve ömür boyu bunların etkisiyle yaşamak zorunda kalmış. Romanı okurken yan karakterlerin hepsinden bir roman kahramanı çıkabileceğini düşündüm. Neyse ki yazar da böyle düşünmüş olacak ki bunun arkasından da Osman'ı yazmış. Hikayeyi bir Osman'ın bakış açısından okumak için sabırsızlanıyorum.