2023 1. kitabı
Yazarın anlatım şekli gerçekten çok akıcıydı. Okurken hiç sıkılmadım ve sürekli "Acaba devamında neler olacak?" şeklinde bende bir merak uyandırdı. Karakterlerdi de beğendim ama bazı mantık hataları, açıklanmayan detaylar ve kitap bitiminde aklımda kalan soru işaretleri nedeniyle 4 yıldız kırdım. Olay örgüsü daha farklı olabilirdi diye düşünüyorum. Akılda kalan soru işaretleri ile ilgili de belki yazar boşlukları okuyucunun doldurmasını istedi ama bu boşluklar benim sinirimi bozdu. Tüm bunlara rağmen anlatım gerçekten çok iyiydi. BURADAN İTİBAREN SPOİLER Bakış açısıyla okuduğumuz Joe karakterini sevdim. Hataları/kusurları olsa da (herkesin var) bunların farkında olan ve düzeltmeye çalışan iyi bir karakterdi. Başına neler neler gelmiş yine de ayakta duruyor olması güçlü bir karakter olduğunun göstergesi bence. Stephen Hurst karakterine ilk başlarda aşırı derece sinir olmuştum. Oğlundan bahsetmiyorum bile.. Ama hikâyenin sonunda adam masum çıktı! Gerçekten aşırı derecede şaşırmış ve orada ters köşe oldum. Bu karakterin masum çıkmasını hiç beklemiyordum. Chris karakterine çok üzüldüm. Keşke intihar etmeseydi. Kitapta 4 yerde ters köşe oldum. 1- Yukarıda anlattığım Hurst konusu 2- Joe'ya e-postayı gönderenin Bayan Grayson olması! O kısımda da gerçekten şaşırdım. İlk başta Beth'ten süphelenmiştim. Ölen Emily'nin onun bir akrabası olduğunu ve Beth'in olaylardan şüphelendiğini ve e-posta atarak Joe'yu Arnhill'e çekip onunla iş birliği yaparak yaşanan olayları gün yüzüne çıkaracağını düşünmüştüm. Ruth olması da bana mantıklı gelmişti ama Bayan Grayson'ı gerçekten beklemiyordum. 3- Yağ Tulumu'nun Joe'nun en yakın arkadaşı Brendan olması! Bu kısımda da gerçekten aşırı derecede şaşırdım. Hiç beklemiyordum. "Ne kadar da iyi bir dost" diye düşünüyordum adam casus, mafya çıktı :D 4- Neredeyse her şeyin suçlusunun Marie olması da beni gerçekten şaşırttı. Bunu da beklemiyordum. Joe'nun öğretmenliği bence güzeldi. Marcus karakterini de çok sevdim. Jeremy karakterinden nefret ettim. Okulda geçen kısımlar güzeldi. Simon karakteri de aşırı derece de sinirimi bozdu. Ne kadar sinir bozucu bir karakterdi öyle ! -_- Gloria karakteri de sinir bozucuydu bence ama dövüş yetenekleri gerçekten çok etkileyiciydi. Boşluklar ve mantık hatalarına gelirsek, ne oldu? Nasıl oldu? Neden oldu? konularında bence fazla boşluklar ve hatalar var. En basitinden Brendan ve Joe'nun konuştukları son sahnede Joe, çok güçlü bir mafya olan Brendan'ı bardağına ölü bir hamster atarak tehdit ediyor ve mekândan hiçbir şey olmamış gibi çıkıyor! Böyle bir şey mümkün mü? Brendan'ı kız kardeşi ve ailesiyle tehdit ediyor ! Hiçbir şey yapabilecek gücü yok ama nasılsa Brendan sözünü dinliyor. Bayan Grayson'ın geçmişi, kasabanın geçmişi, Annie, Emily, Jeremy'nin yaptığı kabul sınavı, Julia ve oğlu Ben; hepsiyle ilgili boşluklar ve soru işaretleri kaldı bence. Hikâye çok daha açık bir şekilde anlatılabilirdi diye düşünüyorum ve 4 yıldız vermemin sebebi de bu boşluklar zaten. Patlamadan sonra Joe'nun yaşadıkları da soru işareti. Lauren bulmuş ama neler olmuş neredeyse hiçbir şey bilmiyoruz. Yazarın az detay verdiğini düşünüyorum. Ama anlatımı gerçekten 10 numara 5 yıldızdı. Okurken hiç sıkılmadım. Esprilerinin çoğunu da beğendim. Altını çizdiğim anlamlı cümlemleler de vardı. Şimdi hepsini alıntı olarak yazacağım. Fena değil seviyesinde bir kitaptı. Kayıp Ruhlar Mahzeni C. J. Tudor
Roman
Kayıp Ruhlar MahzeniC. J. Tudor · Pegasus Yayınevi · 201987 okunma