2023 21. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2023 01:43
Hayalet Nota, okurlar tarafından çokça beğenilmiş, benim de okur yorumlarından görüp merak ettiğim bir kitaptı. Hakkında ki övgü dolu yorumları hakeden bir kitap. Sizleri Devrim ile tanıştıracağım. Biraz avukat, biraz müzisyen olur kendileri. Avukatlık mesleğini babasının vefatından sonra seçmek zorunda kalmış Devrim. Aslında gönlünde müzisyenlik var. Lâkin ona da tam olarak kendini verememiş zira hayatının iplerini hiçbir zaman kendi kontrolünde hissetmemiş ve bu sebeple de arada kalmış. Babası ile yaşadıkları ilişkinin hem kardeşinin hem de kendisinin hayatını etkilediğini düşünüyor bu sebeple de biraz babasına da kızgın ve kırgın. Kırk üçüncü yaşını kutlamaya hazırlandığı gün sahne de yaşadıkları Devrim 'in kontrolünden çıkmış hayatını hepten kontrolden çıkarıp, alternatif gerçekliklere ve geçmişe seyahat etmesini sağlar. Yaşadığı  geçmişe yolculuk da seneler önce kaybettikleri arkadaşı Onur' un ölümüne engel olabilir miydi? Sorusunun cevabını bulacak Devrim. Peki ya Aslı ile değil de Hayal ile evlenmiş olsaydı nasıl bir hayatı olurdu?  Onu da yaptığı  ilginç yolculuk ile öğrenecek... Kendini, kızkardeşini yoketme pahasına geçmişe gidip anne ve babasının tanışmasına engel olabilecek mi dersiniz? Ya da zamanın akışında bıraktıkları mı aslında onun tüm hayatını etkileyen?!... Hayatımızın nereye kadar kontrolü bizim elimizde  sizce? Özgür İrade nerede bitiyor ve Kader nerede başlıyor dersiniz? Devrim'in yaşadıkları pekçok soruya cevap niteliğinde aslında anlamak isteyene :-) Hepsi ve çok daha fazlası elbette ki kitapta :-) Okuyun, okutun, Okumak Özgürlüktür.
Edebiyat & Roman
Hayalet NotaEda Şahin · İthaki Yayınları · 202279 okunma