2023 41. kitabı
Ve bir kişisel gelişim tarzı kitap daha. Sanırım severek okuduğum bu tarz kitaplar artık canımı sıkmaya başladı. Bu kitabı severek elime aldım. Çok güzel konularda var içinde. Özetle değinmek istiyorum. Annelik kavramını ele alışından başlıyor kitap. İyi bir annenin özelliklerini anlıyorsunuz. Sonrasında güvenli bağlanmaya geçiyor. Ve o bağlanmayı yaşamayan çocukların psikotik bozuklukların temeli olduğuna değiniyor psikiyatrik terimlerle. Dokunma, aidiyet, sevgi ,güven , özbenlik gibi iyi bir annenin vermesi gereken çoğu güzel kavramları detaylı hatta bazen tekrar edip durarak veriyor. Daha sonra çocukluk döneminde yaşanan duygusal ihmal ve istismardan dolayı çocuğun benliğinde yer edecek davranışlarını şekillendirecek bir çok özellik sunuyor. Ve sonrasında da iyileşme sürecinden , annenizin eksik verdikleri neticesinde barışamadığınız bir çok sebeble yumuşamayı , kalbinizi düzeltmeyi yine aynı şeyleri tekrar ede ede detayla bir güzel anlatıyor. Sevdim mi derseniz açıkçası çok akıcı bir kitap değil. Okurken çok sıkıldım. Ama kişisel gelişim seven , kendini geliştirmek isteyen annelerinin kendilerinde oluşturduğu eksiklikleri tedavi etmek isteyen kişilere tavsiye ediyorum.
Anne’nin Duygusal YokluğuJasmin Lee Cori · Koridor Yayıncılık · 20181,991 okunma