2022 50. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2022 00:00
Suçluyorum, yaşanan bir olay üzerine Emile Zola'nın Fransa cumhurbaşkanına yazdığı mektuptan oluşuyor. Konu itibariyle çok ama çok önemli bir yapıt. Haksızlık karşısında insanların cesaretle konuşması insanın içine ümit verse de fark ediyorum ki o günden bugüne hiçbir şey değişmiyor. Belki daha da kötüye gidiyor.Kitabı bitirdikten sonra kendime sormadan edemiyorum: "Geç gelen adalet, adalet midir?" Kitabın tashihi malesef iyi değil. Bazı cümleler çok ama çok uzun, anlaşılması oldukça zor. Üstüne olay da karışık olunca okuma zevki negatif etkileniyor. Can Yayınları elinden geleni yapmış aslında. Öncesinde ve sonrasında bilgilendirme yazıları hazırlanmış, hatta fotoğraflar bile konmuş. Ama anlamak için yeterli gelmedi. Belki isim fihristi gibi bir şeyler konulabilirdi çünkü asker ve rütbe isimleri çok fazlaydı. Üstüne üstlük isimler yabancı olunca ve kişilere bazen isimle, bazen soy isimle, bazen de sadece rütbeyle hitap edilince işler iyice çığrından çıkıyor. Yine de okumanızı tavsiye ediyorum. Çok değerli bir eser.
SuçluyorumEmile Zola · Can Yayınları · 20215,9bin okunma