2023 1. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2023 08:22
Bakmakla başlar görmek. Bakmak niyettir. Dinlemektir. Duymayı istemektir. Susmaktır. Düşünmektir. Baktıkça görülmeye başlar detaylar. Ve gördüğümüz her şey, görmemiz gerekeni hatırlatır unutan aklımıza, kalbimize. Varlığına alışageldiğimiz, bilmeyi ve üzerine düşünmeyi ihmal ettiğimiz her bir zerre anlatır bakmayı bilene. Baktıkça görür insan, gördükçe açılır kapılar. Ve bir ayet fısıldar koca kainat. Nereye dönerseniz Allah ın yüzü işte oradadır. Görmek için bakmak gerekir. Bakan arayandır. Arayan bulur elbet. Yerin yorduğu gönlümü, göğe bakarak rahatlatmaya çalışırım bir süredir. Sadeliği, sakinliği ile ferahlık verir gökyüzü. Arkadaşımın paylaşımıyla gördüğüm bu kitabı büyük bir heves ve heyecanla aldım bu yüzden. Kitabın gökyüzüne bakma ile ilgili olduğunu düşünmüştüm ama başlık başlık yıldızın, ayın, güneşin, ateşin, suyun, denizlerin, hayvanın, insanın, bitkinin yaratılışındaki hikmetleri anlatmış ve bilmediğimiz bilimsel detaylarından kısaca bahsetmiş Gazali. Uzun anlatsak her birine ciltler yetmez ama kısa kısa bilsek bile şaşırtır aklımızı ve tazeler inancımızı diyerek yazmış. Şaşırdım gerçekten var olan dengeye. Bilmekten aciz olduğumuz ne çok hikmet var. Ve bilmek ne büyük kıymet. Can Yunus geldi hatrıma. “İlim ilim bilmektir. İlim kendini bilmektir. Sen kendini bilmez isen Ya nice okumaktır. “ Bilecek çok şey, varacak tek yol var. Bilmek, görmek, bulmak nasip olsun cümlemize. Nasibimiz güzel, kalbimiz Güzel’e yol olsun. Gökyüzüne Bakmanın Faydaları İmam Gazali
Gökyüzüne Bakmanın Faydalarıİmam Gazali · Nesil Yayınları · 20233,120 okunma