Çoğu kişi gibi ben de dizisini duyana kadar kitabı bilmiyordum. Ama dizi resmen bir patlama niteliğinde olunca merak ettim ve hemen izledim. Zaten 1 sezonu var yalnızca ve 5 günde bitti o da. Normalde daha hızlı da bitebilecek bir yapısı var dizinin çünkü gerçekten çok sürükleyici ama ben maalesef sınav haftasındaydım o zaman.
İşte dizisini izledim ve aşırı beğenince kitabını da bir an önce okudum. Kitabı da gerçekten güzeldi. Sürükleyici bir anlatımı vardı ama dizisi benim daha çok hoşuma gitti. Yani normalde uyarlama her şeyin kitabını daha çok beğenirim. Ama bu bir ilk olarak bir istisna oldu ve bunun dizisini daha çok beğendim. Gerek oyuncuları gerekse efektleriyle beni resmen büyüledi.
Kurgu olarak bakarsak gerçekten güzel bir kurgusu var.
İntihar. Aşk. Okul. Arkadaşlık. İhanet.
Aslında bu şekilde bakınca normal bir gençlik kitabı/dizisi gibi duruyor ama değil işte. Olayların anlatılış tarzı olsun, yaşanan olaylar olsun çok farklı.
Size söyleyeceğim tek şey alın ve bu kitabı okuyun. Peşinden de dizisini izleyin. Emin olun pişman olmayacaksiniz.
Tabiki şu uyarıyı da yapmadan geçmek istemiyorum. Eğer ki intihara meyilli biriyseniz veya olaylardan çok etkilenen biriyseniz size tavsiye etmiyorum. Özellikle de diziyi. Kitapta yine bazı yerler daha çabuk geçmişti ama dizide sindire sindire anlatılıyor ve oyuncular gerçekten güzel canlandırıyor bence. Özellikle de Hannah'ın intihar sahnesi aşırı etkileyiciydi.