Geleceği hep mükemmel ve çok gelişmiş olarak düşünürüz peki ya öyle değilse, sizce zaman makinesiyle yolculuk mümkün müdür?
Kitapta Zaman Gezgini olarak belirtilen karakter bir zaman makinesi tasarlar ve zamanda yolculuğa çıkar Gezgin hayatı boyunca geleceği süper zeki, gelişmiş olarak hayal etmiştir ama işler hiç de beklediği gibi gitmez. İnsanlık iki farklı türe ayrılmış ve evrilmiştir. Eloiler(yukarıinsanlar) ve morlocklar(yeraltıinsanları) Gezgin burada pek çok olaya tanıklık eder fakat anlattıklarına kimse inanmaz. Kanıtlamak için tekrar zamanda yolculuğa çıkar ve beklenmeyen bir şey olur. Benim çok beğendiğim bir kitap oldu heyecanı hep hissettirdi. Sonunda da hiç beklemediğim şekilde bitmesi kitabı bitirince nasıl ya?? Dememe sebep oldu okunması gereken güzel bir kitap. Zaman Makinesi
"Değişimin, tehlikenin ve güçlüklerin altından zihinsel çokyönlülükle kalkılması görmezden geldiğimiz bir doğa yasasıdır. Çevresiyle tam bir uyum sağlamış bir hayvan, kusursuz bir düzenektir. Alışkanlık ve içgüdü işe yaramaz hale gelmedikçe, doğa zekaya hiçbir zaman başvurmaz. Değişimin ve değişim gereksiniminin olmadığı yerde zeka da olmaz. Ancak çok çeşitli gereksinimleri ve tehlikeleri gidermek zorunda kalan hayvanlar zekadan yararlanırlar."