#k:361918 Benim bu kitap ile tanışmam , kütüphane raflarında kitaplara göz atarken kapağının güzelliğinin dikkatimi çekmesiyle başladı.
Bu kitap hakkında kendimce bir inceleme yapacak olursam, bu romana Mattis ve ablası Hege'nin sakin bir kasabadaki aşırı sakin hayatına dahil olarak başlıyorsunuz. İlk başlarda olaylar ilgimi çekmese de daha sonra merakla sayfaları çevirdim. Mattis 'in saf, çocuk ruhu ( çevresindekiler ona deli dese bile) bana küçük prensi anımsatmadı değil. Ablası ile sakin hayat süren bu ikilinin hayatında önemli değişikliklerin başlaması , Mattis'in iş arayışına girmesi ile başlıyor...
Sevginin ,sahiplenmenin ,küçük şeylerden mutlu olmanın, bir kuş uçuşuna umut bağlamayı, ''büyükler'' gibi olmak için uğraşıp çocuk gibi davranmanın en güzel mücadelesine tanık oluyorsunuz. Mattis ile birlikte 'düşüncelerine kürek çekip 'onunla birlikte insanları anlamaya çalışıyorsunuz.
Kitabın okuduğum her sayfası kafamda bir sinema filmi gibi canlandığında ''bence bu kitabın filmi kesinlikle olmadı !''dedim.
Tarjei Vesaas