2023 2. kitabı
-Spoiler içermez- Bülbülü öldürmek, son zamanlarda sevilen kitaplar arasında görüyordum sürekli.nihayet ben de okuma fırsatını buldum ve kitabı çok beğendim. Yazar kitabı yalın ve akıcı bir dille olayları okuyucu sıkmadan işlemiş,güzel bir sonla da kitabı bitirmiş. Bülbülü öldürmek diğer kitaplardan ayıran ve bence önemli bir ayrıntı olan farkı, olayları bir çocuğun gözünden izliyor olmamızdır.bu olaylara hem farklı bir pencereden izlememize hem bir çocuğu anlamaya hem de bir çocuk gibi düşünebilme fırsatı sunuyor. Kitapta topumsal sorunlara değinilmiş ama bunu bir çocuk ağzıyla yapmış olması kıtabı daha naif,daha sevecen ve daha yüreğe dokunaklı hale getirmiş. Ayrıca değinmeden edemicem;kitabın baş karakterlerinden biri olan Atticus( çocukların babası) harika bir ebeveyn olarak kitapta hayat buluyor.birçok kişiye örnek olunması gereken bir ebeveyn olmuş.keşke gerçek hayatta da böyle çocukları özgür düşünmeye sevk eden, hayata sağlam kişilik kazandırarak yetiştiren ebeveynler var olsa. Kitabı okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim. İyi okumalar:) Bülbülü Öldürmek Harper Lee
Bülbülü ÖldürmekHarper Lee · Sel Yayınları · 201488,7bin okunma