···Okunma: 28 Ocak 2023 00:00 Romanın sonunda boğazım düğümlendi, gözyaşım pıt oldu. Ben bir aşk romanından bu kadar etkileneceğimi hiç düşünmedim, kimsenin dilinden düşürmediği romana bakış açım hep aman bir tabloya aşık olmuş sonrada klasik bir sonla kitap bitmiştir. Evet bu böyle oldu ama kesinlikle klasik değil. yine başlarda çok sürükleyici değildi ve Raf aynı ben kesin altında başka şeyler vardır diyordum ki gerçekten öyle. Yaşadığı üst düzey bir aşktan ve içine bastırdığı duygularından sonra evlenip sıradan bir hayata kendini prangalamış. Ve bu monoton hayatın onu mutlu edip etmemesi onun için önemli değil çünkü dediğim gibi içine yarım kalmış bir aşkı sığdırıp hayatına ruhsuz, beklentisiz, ümitsiz şekilde devam etmiş. Her satırında kendimi bulduğum bir roman, özellikle 'içimde yarım kalmış bir... ya da tesadüf seni önüme çıkarmasaydı eğer...' gibi alıntılar hepimizin duyduğu bir şey ama okurken öncesine ve sonrasına şahit olmak muazzam bir şey. Farklı bakış açısı edinebileceğiniz bir kitap o yüzden bence okumalısınız.