Azıcık da olsa spoiler içerir...
2023 15. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2023 00:00
Zülfü Livaneli yine akıcı ve sade bir dil kullanarak okuyucuya güzel bir eser sunmuş. Kitap, bir adanın sakinlerini anlatıyor. Ama bu ada hayal edebileceğiniz tüm adalardan farklı. Kimsenin kimseyle kötü olmadığı, dertten tasadan uzak cennet gibi bir adadır. Adaya eski bir siyasetçinin gelmesiyle olaylar başlıyor. Onun insanları manipüle ederek yaptığı yenilikler düzenlerini alt üst ediyor. İyiler hep kazanır lafı bu kitapta geçerli olmuyor maalesef. Gücü olanın gücünü kullandığı, haklı haksızın bellisiz olduğu, doğanın bir kez daha insanlar tarafından mahvedildiği, hayvanları katleden insanların aslında bir hayvandan daha aşağılık bir kişiliğe sahip oldukları, "adalet" kavramının geçerliliğini yitirdiği bu kitapta tek olayla insanlara birçok mesajı birden vererek anlatıyor. Kitabı okuyarak bir kez daha insanların var oldukları sürece doğanın ekolojik dengesini bozmak için yine bir şeyler yapacağı aklıma geliyor. Hüzünlü sonla biten, dili anlaşılır, bittikten sonra uzun süre tesirinde kalacağınız bu kitabı gözüm kapalı size tavsiye ederim.
Son AdaZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 201362,1bin okunma