Puan vermedi·392 syf.····Okunma: 03 Şubat 2023 17:26 Meryem: Van gölü kıyısındaki bir kasabada Allah'ın kendisini sevmesinsinden başka bir şey beklemeyen 17 yaşında bir kız şeyh amcasının tecavüzene uğramış. Bir töre cinayetine kurban gitmek üzere.
Prof. Dr. İrfan kurudal: İstanbullu tanınmış bir aydın. Hayattan hiçbir beklentisi kalmamış. sahip olduğu her şeyi geride bırakarak, teknesiyle amaçsız bir Ege yolculuğuna çıkıyor.
Cemal: gabar dağlarında PKK peşinde koşmuş bir komando. Askerliğini bitirip eve döndüğünde ömrünün en zor göreviyle karşı karşıya kalıyor:
Ailenin yüz karası amca kızını töre gereği öldürmesi gerekiyor. Her biri mutluluğu arayan Meryem, İrfan ve Cemal, kendilerinin, birbirlerinin ve ülkenin ruhunun derinlerine doğru çalkantılı bir yolculuğa çıkıyorlar. Peki, onları neler bekliyor?
Zülfü Livaneli nin diğer kitaplarının gölgesinde kalmış bir kitap. Diğer kitapları kadar başarılı bir kitap değil olaylar fazlasıyla uzatılmış merak uyandıracak bir anlatım tarzında yazılmamış. Kurgu ve ahenk yönünde diğer kitaplarina göre başarısız kalmış.Okurken çok da heyecan duymadım. Ve olaylar çok karışık hangi dönemim kitabı olduğu tam olarak belli değil farklı zamanlarda oluşan olayları (Türkiye deki siyasi konular vb.) Aynı zamandaymis gibi kurgulanmış. Ama karakterler çok iyi kurgulanmış kişilik olarak psikolojik olarak iyi yansıtılmış . Meryem karakteri özellikle tam olarak doğu Anadoluda yaşayan genç kızların temsili yaşadığı zorlukları sıkıntıları güzel yansıtmış. Kitabı okurken sadece irfan karakterinin bölümünü okurken çok sıkılıyordum merak uyandırmiyordi pek. En çok severek okuduğum ve heyecan veren bölüm ise Meryem karakterinin bölümüydü.
Kitabı genel olarak sevdim okumanızı tavsiye ederim. ( İyi okumalar)