·48 syf.····Okunma: 04 Şubat 2023 13:49 Merhabalar sevgili okurlar nasılsınız iyi misiniz? Umarım afiyettesinizdir.
Öncelikle Kitabımız 5 farklı çarpıcı ölüm hikayesi ile baş başa bırakıyor bizi. Bu ölüm hikayelerinin ise her birinin birbirinden farklı özellikleri var. Örneğin; birisi esnaf bir çifti hedef alırken bir diğeri köylü sınıfını, diğer bir başkası yoksulluk içerisinde çırpınan bir aileyi hedef alırken bir diğeri burjuva sınıfını hedef alıyor.
"Pekala anladık fakat bu farklı sınıfların hedef alınmasının sebebi ne yahu?" dediğinizi duyar gibiyim. Aslında bu sınıfların her birinin ayrı bir şekilde işlenmesinin sebebini, toplumsal ve ekonomik koşulların ölümü nasıl şekillendirdiği ve ailenin, dostların, eşin, çocukların bu olaylar karşısında nasıl tepki verdiklerini veyahut verebileceklerini insanlara açıkca göstermek olarak yorumlayabiliriz. En azından ben öyle düşünmekteyim.
"Tamam çok güzel burayı da anladık. Eee örneğin yok mudur?" diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Elbette var hikayelerde beni en çok vuran 4. ve 5. hikayelerden spoiler vermeden bir iki örnek vermeye çalışacağım sizlere.
4. Hikayemizde çekirdek bir aile ele alınmış. Ailenin annesi bir çamaşırcı, babası ise bir duvar işçisi fakat kış sebebiyle buz kırma işinde çalışıyor. Kış sebebiyle bir gün çocukları ciğer iltihaplanmasına yakalanıyor. Maddi yetersizlik ve zamanında gelmeyen yardımlardan ötürü malesef çocuğun vefatı ile sonuçlanıyor süreç. Durun durun buraya kadar normal demeyin hemen. Asıl burdan sonrası çok felaket bir şekil alıyor. Tam çocuk vefat ettiğinde yardım geliyor. Aile o kadar boşvermişliğe vuruyor ki çocuğun vefatını bildirmeyi bile unutuyorlar. Defnedene kadar içip yiyip eğleniyorlar cesedin başında. Ve zaman zaman orada olduğunu unutuyorlar.
Kitabı okurken kah şok olacağınız kah şaşırmayacağınız olaylar ile karşılaşacaksınız. Miras kavgasından ötürü annesini unutmalar, Para kazanma hırsından ötürü eşiyle ilgilenmeyenler ve niceleri...
İnsan oğlu ne olursa olsun öleceğini hiç unutmamalı diyerekten sözlerime son veriyorum. Okuyan herkese teşekkürlerimi sunup, iyi okumalar diliyorum.
Sağlıcakla ve Kitapla kalın :)