2023 4. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2023 19:01
" Yüreğini kolla, Ölmeden çürüyorsun. " İncelemeye başlamadan önce uyarmak istiyorum ki bu bir sabır savaşıdır. Yani etkilemek veya önyargı oluşturmak istemem ama oldukça sinir sıkıştıran bir kitap oldu benim için. O yüzden, ancak zamanınız bol ve sabrınız yerinde ise tavsiye edebilirim. Kitap bir lanetle başlıyor. Simyacı bir bey ile Ursula ismindeki bir hanımefendi akraba evliliği yapıyor. Sonrasında curcuna. Sürekli bir doğum ve doğurduklarının doğurması. İlk başlarda kitabın keşif tarzında olduğu izlenimine kapılabilirsiniz, kapılmayın. Çünkü oldukça ters olayların iç içe geçmesiyle ilerliyor hikaye. Her incelemede okuduğum ve okuyacağınız gibi sadece isimler problem değil, asıl problem olayları sıraya koyabilmek. Önce keşif, sonra baş karakter sandığınız kişinin delirmesi, sonrasında çocukların ergenliğe girmesi ve devamında gelişen garip sexs hikayeleri. Asıl çocuk sandığımız kişinin çingenelerle kaçması, ve onun gayrimeşru çocukları, o çocuğun toprak yiyen bir kız olması, sonra diğer çocuklarının savaşa gitmesi, farklı bir ton damat vs. vs. şeklinde ilerleyen bir dizi olay örgüsü. İnsan yetişemiyor gerçekten. Yani kısacası bu anlattığım ve üzerine ekleyebileceğim 300 sayfalık olaylar silsilesi. Yazarımız kendi hayatını anlatmaya çalıştığından bahsetmiş kitabı yayınlarken fakat bu normal bir insan hayatıysa baya üzüldüm diyebilirim. Belki ben kendime dair bir şey bulamadığım için belki doğru zaman olmadığı için kitabı sevemedim. Bu sebeple tekrar ediyorum eğer zamanınız bolsa ve sabrınız yerindeyse buyrun iyi okumalar zıttı halinde 1 haftalık ızdıraba dönüşüyor.
Yüzyıllık YalnızlıkGabriel Garcia Marquez · Can Yayınları · 202546,4bin okunma
Çok haklısınız. Kitabı şu an okuyorum. Bir irade savaşı veriyorum. Yarım bırakmayı sevmediğim için bitireceğim.
Yağmur Yahya
Sabrınıza sağlık. Benim de yarım bıraktığım 3 kitap var sadece bu da onlardan biri. Kolay kolay yarım bırakmam kitabımı ama bu asla değecek bir kitap değil inanın.