Dönüşüm
2023 2. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2023 17:58
Merhaba! Franz Kafka'nın okuduğum ilk kitabı, Dönüşüm. Kitabı elime almamla bitirmem bir oldu. Kısa ve öz bir kitap. Gregor Samsa bir saba uyandığında yatağında bir böcek olarak uyanır. Kitap işte tam bu nokta da başlıyor. Aslında; Kafka, Gregor'un yaşadığı ruhsal çöküntüğü fiziksel çöküntü olarak somutlaştırmıs. Kitapta hemen hemen herkesin kendine bulduğu bir parça vardır zira benim öyle oldu. Her bir bölümünde farklı bir betimleme yakaladığım ve farklı düşüncelerin kapılarını aralayan bir kitap. Mesela Gregor hayatının büyük bir bölümü işi üzerine kuruludur. İşten başka bir şey düşünmeyen mutsuz bir pazarlamacı ama mutsuz olduğu kimin umurunda ya da her gün 10-12 saatini kaybetmesi... Bunları kimse umursamaz çünkü ailenizi geçindirebiliyorsunuz ve sizden sürekli daha fazla verim isteyen patronlarızı memnun edebiliyorsunuz. Bu böyle sıkıcı bir döngü halini alır taa ki işinizi kaybedene kadar. Etrafinizdakiler size sırtını çevirir kelimenin tam anlamıyla bir dönüşüm geçirirler. İşte Dönüşümü geçiren Gregor Samsa değil bana göre çevresinde ki insanlar.
DönüşümFranz Kafka · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022267,7bin okunma