·416 syf.····Okunma: 10 Şubat 2023 21:50 Herkese merhaba yeni bir kitabın yorumuyla geldim: Gothikana
Öncelikle kitabın çok farklı bir tarzı ve havası olduğunu söylemeliyim. Playlist ile birlikte okuduğum için mi bilmiyorum ama gerçekten çok gothik bir havası vardı. Akıcıydı ve beni içine çekti. Aslında konu olarak çok da farklı değildi ama yazılma tarzı ve dark academia olması kitabı ayırıyordu.
Konusuna gelecek olursak:
Hayatı boyunca dışlanan Corvina Clemm, annesini kaybettikten sonra tek başına kalmıştır. Esrarengiz Verenmore Üniversitesi'nden kabul mektubu aldığında ise bunu evrenin bir işareti olarak görür. Ancak sırlar, yalanlar ve ölümlerle dolu bir dağın tepesindeki bu gözlerden uzak şato onun beklediği son şeydir.
Verenmore çok fazla sırla dolu bir üniversiteydi. Öyle ki Verenmore’daki öğrencilerin hepsinin sırlı ve karanlık bir geçmişi vardı. Sırları olan kişilerin başında ise Vad Deverell geliyordu. Yani erkek karakterimiz. Açıkçası karakterlerin ikisine de tam ısınamadım hep bir şüphe vardı içimde. Erkek karakter fazla sırlı ve açıkçası biraz garipti. Kadın karakter de anlayamadığım bir karakter oldu. Yani ikisi de kişilik olarak tam oturmamıştı sanki. Bunun dışında kitap gerçekten güzeldi. Çok akıcı bir dili vardı ve olaylar da iyi işlenmişti. Hatta bir zamandan sonra tüm olaylar koca bir düğüm oldu sanki. Tamam olaylar yavaş yavaş çözülecek derken hiç de beklediğim gibi bir son olmadı. Evet sonu güzeldi. Ve asla beklemediğim şeyler oldu. Ama yetti mi? Hayır. Çünkü aklımda fazla soru işareti kaldı. Tamam bazı şeyleri okuyucunun hayal gücüne bırakmak güzel olabilir ama kitabın ana gizemini çözümlemeden kitabı bitirmek ne kadar mantıklı?
Ama her şeye rağmen kitap güzel ve farklıydı. En önemlisi akıcıydı. Dilerseniz okuyabilirsiniz.