Gönderi

7/10
·505 syf.··
Beğendi
·
2023 13. kitabı
·
27 günde okudu
·
Okunma: 14 Şubat 2023 14:28
Mihail Bulgakov merak ettiğim bir yazar olduğu için bu kitabı da sipariş vermiştim bunu da okumaya başlamıştım ama konusu beni sarmadı kitabın dili çok ağır olduğu için ve sade ve akıcı bir dille yazılmadığı için kitabı sevemedim maalesef Konusu; 1930'lu yıllarda Moskova'da sıcak bir bahar günü… Günbatımına yakın saatlerde Şeytan, iyi giyimli ve yabancı görünümlü bir beyefendi kılığında şehre iner ve kendini kara büyü uzmanı Profesör Woland olarak tanıtır. Onun garip maiyetiyle birlikte gelişini, Sovyet başkentini kasıp kavuran bir dizi esrarengiz ve tekinsiz olay izler. Bulgakov 20. yüzyıl Rus edebiyatında çığır açan romanında, biri 1930'ların Moskova'sında, diğeri eski Kudüs'te geçen iki ayrı hikâye arasında baş döndürücü zikzaklar çizerek sürdürür anlatısını. Stalin rejiminin en karanlık günlerinde yazılan Usta ve Margarita, Sovyet yaşam tarzına yönelik keskin bir hiciv, dinsel bir alegori, komik bir fantezi olduğu kadar, dokunaklı bir aşk öyküsüdür de aynı zamanda. Bulgakov'un yaşamının son günlerine dek üzerinde çalıştığı roman, uzun süre yasaklanmış, yazarın ölümünden yıllar sonra, üstelik sansürlenmiş haliyle 1966'da yayımlanabilmiştir ancak.
Edebiyat & Roman
Usta ve MargaritaMihail Bulgakov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202510,1bin okunma
·
297 Gösterim
1 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
Bulgakov'a başlamak için kesinlikle iyi bir kitap değil diye düşünüyorum..zira Köpek Kalbi, Ölümcül Yumurtalar, Genç Bir Doktorun Anıları'ndan sonra okuyayım dedim.. Rus edebiyatında en çok beğendiğim iki yazardan biri kendisi ama bu kitap zamanının Netflix dizisi tadında yazıldığı için sürekli ayrıntı ayrıntı..boğuyor insanı..
Büşra
Gönderi Sahibi
Kesinlikle katılıyorum size bahsettiğiniz kitapları henüz okumadım ama iyi kitaplar olduğunu duymuştum o kitaplarıda okuyacağım en kısa zamanda ayrıca bu kitap sizinde söylediğiniz gibi insanı çok boğuyor ve sıkıyor ben de hiç sevemedim