İnsan birini sevmek felaketine uğradı mı esir gibi bir şey oluyor.
Sayfa 58
··3 alıntı·
2 +1'leme
27,1bin Gösterim
Esir olmaktansa gemiyi terk et daha iyi
bu sayfayı geçtim ama hatırlayamadım hangi sahnedeydi bu
✰ Yıldız ✰
Okul tatilinde Tekirdağ’a Müjgan’ın yanına gittiğinde Müjgan’ı anlattığı kısımda:) “Müjgan Abla, benim taban tabana zıddımdır. Ben, ne kadar çılgın ve yaramazsam, o, o kadar ağırbaşlıdır. Fazla olarak da müstebittir. Her istediğini yaptıran, diyebilirim ki yalnız odur. Bazen nasihatlerine biraz somurtsam, arzularına karşı kafa tutsam bile neticede daima yelkenleri suya indirmek lazım gelir. Niçin? Ne bileyim? İnsan, birini sevmek felaketine uğradı mı, esir gibi bir şey oluyor.”
Hani bazı şeyler vardır ya çok klişe olduğu için biraz bayağı gibi gelir ama o duyguyu deneyimledikten sonra senin için bir klişe olmaktan çıkar ve acı bir gerçek olmaya doğru evrimleşir. İşte tam olarak böyle bir cümle, böyle bir alıntı, böyle bir gerçek.
Öyle…
Uygulamaya uzun zamandır girmiyordum Anlık totem yaptım dedimki uygulamaya ilk girdigimde gördüğüm ilk söz beni yansıtacak dedim.. 🥲🥺
Totemlere inanıyorum :)
“İnsan birini sevmek felaketine uğradı mı Allah yardımcısı olsun o vakit.” Çalıkuşu dizisinde bu şekilde söylemişti Feride. Bu versiyonu da çok güzel. :)
Bu esaret kimisini iyi ve güzel duygulara sürüklerken kimisine acı verir, onu yıkar, çünkü sevgisi karşılıksızdır
Belanı bulmak istiyorsan birini aşık olmayı deneyebilirsin:)