···Okunma: 19 Şubat 2023 17:34 Daha öncelerde kitap okuma alışkanlığım vardı ancak daha çok edebiyat üzerine ağırlıklı kitaplar okumaktaydım son zamanlarda bilim ve teknolojiler hakkında kitaplar okumaya başladım ve gerçekten çok zevk aldığımı fark ettim. Öncelikle beni bu yola sokan insanlara çok teşekkür ederim.
Kitabı ilk başta elinize aldığınızda Stephan Hawking’in bir kitabını okuyacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz bu kitap Kerem Cankoçak’ın da yazdığı önsöz ile iki kişilik bir kitap olmuş.
Stephan Hawking’in anlattığı konuları anlamamız için yazılan yaklaşık 25 sayfalık bilgilendirici bir önsöz ile başlıyoruz. Kitap aslında kara delikler ile ilgili olmasına rağmen, ben kara deliğin dışındaki şeyler hakkında daha çok bilgi edindim. Mesela Fransanın kara deliklere kara delik isminin verilmemesini istediklerini biliyor muydunuz ? Ögrenmeyin boşverin, kitap da böyle esprili yazılarda yer yer bulunmakta. Bu bilgileri edinmede kitabımız teşvik etmiş olsa da daha çok konu başlıklarını alıp benim kendi internet araştırmalarım sayesinde oldu diyebiliriz. Yani kitap size git bunu araştır bir bak bakayım neymiş tam olarak diye itekliyor.
Tarihi sırayla kara delikler hakkında ne düşünüldüğünden şimdiki zamanımıza kadar hakkında düşündüklerimizden nelerin değiştiğini ve hangi yeni düşünceler ve kanıtlar geldiğini görebiliyoruz. Kitabı ben sevdim size de tavsiye ederim.