Acımasız tarih yaşantısı
2023 10. kitabı
Herkese merhabalar... Zagros Toros Kardeşliği adlı kitap; bize Mezopotamya toprakları üzerindeki   yenilgileri, acımasızlığı ve yok saymaları çok güzel duygularla anlatmaya çalışmıştır.Tarihin kanlı yüzünde ve kürt halkının sonsuzluğunda tutuştu bedenlerimizin  yangınları. Coğrafyamızda bu bitmek bilmeyen bu savaş daha ne kadar can alacak. Ne umutlar besledik, ne hasretler çektik insanca bir yaşam uğruna. Bu kitap Kürt halkının yaşadığı zorlukları, baskıları, yok sayılmalarını, işkence ve psikolojik baskıyla Türk olduklarını kabul ettirmeye çalışan yüzbaşı ve öğretmene karşı büyük bir dirençle dayandıkları görülür. Ama öğretmen kendisine yanlış tanıtılan kürt halkının aslında öyle kötü insanlar olmadığını görür. Köylülere yardımda da bulunur. Köylüler çok baskılar gördüler. İki ayrı köyden insanlar Hatay'a yerleşmişler ama yazın köylerine gidiyorlar. Göç ile yaşanılan sınıfsal farklılaşmayı karakterlerimiz bu eser üzerinde çok güzel duygularla sezdirdiler. Bu kitap bize sıradan, basit, sade, gariban, yoksul hatta  toplumdan dışlanmışların insanlık serüvenlerinden kesitler sunması nedeniyle de soluksuz okunacak bir kitaptır.Böyle bir halkın hep açlık, sefalet ve ilkel koşullarda yaşama mahkûm edilmesi dünyadaki en büyük adaletsizliktir ve Kürtler bunu her koşulda yaşamaktadırlar. Yenilecek elbet bir gün bu savaş ve geriye zulmün enkazı kalacak.
Zagros Toros KardeşliğiFırat Şemzinan · Sitav Yayınları · 20212 okunma