Sıkıntılı Kaynakça
2023 22. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2023 13:48
Güzel bir araştırma ve araştırma dışı bir kitap olarak görüyorum. Kitap genel anlamda yeme arzusunu ve yaşam tarzının oluşturduğu düzeni inceleme üzerine yazılmış. Birçok görüş, öneri ve telkin işe yarayabilecek durumda ve açıkçası denemenin zararı olacağını düşünmüyorum. Çünkü stresli br yaşamı ya da hayattaki olumsuz deneyimlerin sebep olabileceği sonuçlar hakkında görüş bildirilmiş. Kitapta yapılan deneysel çalışmalara atıflar var ve bu nedenle bir araştırma kitabı olarak ele alınıyor. Ne yazık ki yazarın kendi sunduğu 'öneriler'in herhangi bir kaynakçası yok. Elbette kendi deneyimleri ve uyguladığı yöntemler ona ışık olmuştur ama bir araştırma kitabı için verileri görmek gerektiğine inanıyorum. Bir diğer eleştirim ise kitabın fazlasıyla tek taraflı ilerlemesi. Mesela dışadönük kişilerin yeme alışkanlığından bahsedip içedönükler hakkında herhangi bir şey yazılmamış. Sadece kendi düşüncesini destekleyen araştırmaların sonuçlarından bahsettiğini de söylemek gerekiyor. Halbuki araştırmacılık bu değildir. Kendi fikrinizi destekleyecek argümanları kullandığınız kadar aksi yönde var olan bulgular varsa bunları da paylaşmalısınız. En son bölümde yine yazarın kendi deneyimlerine dayandırdığı yiyecekler ve kişilerin sahip olabileceği duygular var. Bunlar ne kadar doğru bilemiyorum fakat oldukça ilginç. Bu kitap kimi yerde güzel kimi yerde bir kahve falı bakmak gibi.
Araştırma-İnceleme
Duygusal AçlıkDoreen Virtue · Destek Yayınları · 2020745 okunma