·416 syf.····Okunma: 23 Şubat 2023 00:00 TW: intihar, ölüm, +18
Dark academia - dark romance harmanlanması, sevenlerine mutlaka tavsiye edilir.
Hikaye, ana karakterimiz Corvina'ya değişik zorluklarla baş eden öğrencilere kucak açan bir üniversite olan Verenmore'dan bir mektup gelmesi ile başlar. Bu mektuba göre hiç başvurmadığı bir bursu kazanmıştır! Tebrikler! Karakterimiz annesi tarafından evde eğitim görmüş, hiç okula gitmemiştir. Üniversite fikrini ilginç bulur ve denemeye karar verir. Yapacak daha iyi bir şeyi de yoktur, Corvina'nın anne babasının nerede olduğu da ileride çözülecek ayrı bir gizemdir.
Verenmore'a gelince üniversitenin bir uçurumun yamacında kurulmuş, etrafını saran tekinsiz orman, göl, kulübe gibi tekinsiz bir kampüsü olan harika bir gotik şato olduğunu görür.
Orada yaşayan halkın okul ve öğrencileri hakkında efsaneler anlatmakta, onlardan çekinmektedirler. Zira bu şatonun sunduğu sadece bol bol kitap, internet veya telefon hatlarının çekmeyen eski bir şato değildir elbette. Esrarengiz ölümler, akıl mantık ile açıklanamaz olaylar da beraberinde gelir.
Corvina'nın kitaplarda görüp hayal ettiği aşkı ateşleyen doktora öğrencisi ve part-time edebiyat öğretmeni sırlarla dolu Vad Deverell ise ayrı bir muammadır. Aralarında inanılmaz bir çekim oluşur. Karakterlerimiz bu çekime karşı koyabilecekler mi? Vad gizemin kendisi midir, Corvina ile Vad bu gizemleri beraber mi çözecektir?
Akıl hastalığı ve büyünün iç içe geçtiği bir evren. Bir şeyler oluyor ama ne ölüyor? Büyü mü görü mü akıl hastalığı mı bilemiyorsunuz, anlıyoruz ki yazarın maksadı da tam bu. Okuyucunun yorumuna bırakılmış.
Tutkulu aşk, dark romance çok güzel işlenmiş ve karakterlerin etkileşimleri çok doğal olarak yansıtılmış. En çok etkilediğim şey ise her şeyden çok akıl hastalığına gerçekçi bakışıydı. Bu perspektiften bakarak özgün bir karakter yarattığı için yazarı tebrik ediyorum.
Kimileri diyebilir ki akıl hastalığı romantize ediliyor, güçsüz tipik tecrübesiz kadın karakter, bunda ne var... Ama öyle değil, Corvina ne istediğini bilen ve hedefine yönelik hareket eden bir kız, zayıf yönleri var ama çok güçlü durdurduğu ben bunu istiyorum, şunu istemiyorum dediği anlar çokça var. İnanılanın aksine akıl hastalığı romantize edilmiyor, akıl hastalığı ile birlikte bir insanı iyisiyle kötüsüyle tamamen kabullenme, sevme anlatılıyor.
Tüm bu sebeplerle, 10/10.
Corvina & Vad mutluluklar bebeklerim. Sizleri seviyorum.