2023 12. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2023 00:00
Kitabın kahramanı Çiçikov adlı bir Rus. Babası giderken para hakkında tavsiye öğüt veriyor. Biriktir ve kimseye verme. Kitap aslında bunun üzerinden gidiyor dikkatli olunursa . Tabi Gogol çoğu yere imada bulunmuş:) Bir babanın çocuğu eğitirken öğretmesi gereken en önemli şey ahlak idi kahramanın babası paranın önemi hakkında eğitim verdi. Kitapta da dediği gibi; "Çocuklarını terbiye edecek baba önce kendisi görevlerini yerine getiren biri olmalı." Kahramanımız okulda bile ticarete atıldı. Tabi bunun neresi kötü. Okul ticaret yeri değil hele ki çocuk için ve eğer o çocuk işini iyi yapmıyorsa. Babası okulda sessiz ve saygılı ol . Müdürle ve diğerleri ile aranı iyi tut , sınıfı en güzel notlarla geçeceğini söyledi ve o da öyle yaptı aynısı oldu. Dersleri kötü idi ama sessiz ve saygılı bir öğrenci , öğretmen gözünde iyidir .. Okul bittikten sonra birkaç işte çalışıyor ve bazılarında yasal olmayan yollar ile yapıyor . Gümrükte çalışırken kaçakçılık yapması gibi. Ve bakıyor böyle olmuyor kovuluyor gidiyor köylere aklında hain bir planla ... Ölü canları satın almak . Yine yasal olmayan ve kimsenin bilmediği bir yol. Köy sahiplerinden ölü ama yaşayan gözüken insanlar alıyor ve vergilerini ödeyeceğini söylüyor. Kanunda ise yasak . Kaçak yollarla yapıyorlar bu işi. Ve çok yer geziyor değişik insanlar değişik yerler . Güzel dili ile herkesi etkiliyor sevilen biri oluyor. Kitabın sonunda ise yakalanıyor ve pişman oluyor ama hala aklı paralarında .. En son biri tarafından kurtarılır ve bir daha böyle şeyler yapmamak üzere sakin bir yaşama adım atmak için yola çıkıyor.. Sevdiğim alıntılar; ☆Konusu ne olursa olsun kitap okumaya bayılırdı. ♡Seni hiç tanımamayı isterdim. ●Çocuklarını terbiye edecek baba önce kendisi görevlerini yerine getiren biri olmalı. ◇Hayatta her şey çabucak değişir. ☆☆Yaşamımız nedir? +Kederlerle dolu bir vadi... -Dünya nedir? + Bir duygusuz insan kalabalığı.
Ölü CanlarNikolay Gogol · Koridor Yayıncılık · 201729,4bin okunma