Bir Anadolu Tanrısı Dionysos
2023 24. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2023 22:52
Helen Tanrı'ları diye bildiklerimizin içinde bir de Anadolu Tanrısı var ki o da "Dionysos" Yazar Erhan Altunay Mitoloji serisine de bu Anadolu Tanrısı ile başlamış.Bu vesile ile Mitoloji'nin uydurma öyküler olmadığını bu şahane kitabı ile bizlere çok güzel anlatmış. Bizim bugün ananelerimiz(geleneklerimiz) , kültürümüz, bayramımız diye kutladığımız bütün etkinliklerimizin kaynağının nereden geldiğini okuyacaksınız. Dionysos öbür adıyla Bacchus'u birçok yazarların kitaplarından çok okumuştum.Yazar Erhan Altunay onu bize çok farklı yönleriyle, hayatımıza kattıklarıyla anlatmış.Okurken ,Mitolojik Tanrı diye bildiklerimize hiç bu yönüyle bakmamıştım diyecek ve çok şaşıracaksınız. Erkeğin erginlenmesini anlatan bölümde "dişil Bilgelik" olarak kadının önemini öyle güzel ortaya koymuş ki , hayranlıkla okudum. Her kitabında Doğa'ya sahip çıkmamız gerektiğinin altını çizen Yazar ,bu kitabında da Doğayı, kadını, cinselliği, doğumu,ölümü, varoluşu çok etkili biçimde ele almış. Meğer Dionysos olmak ne kadar önemliymiş. Keyifle ,ilgiyle okudum .Mitoloji severler ve Mitoloji'yi yeni okumaya başlayanlara çok faydalı kaynak bir kitap olmuş.Herkese tavsiye ederim..
Tarih
Tanrıların Çağrısı: DionysosErhan Altunay · Destek Yayınları · 2023107 okunma